resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Deficit sever de personal medical

Autor: Alina SIMACHE | 16 Noiembrie 2018
Sistemul penitenciar din România este alcătuit din 34 de unităţi de detenţie, dintre care: un penitenciar destinat femeilor, trei centre educative și șase penitenciare-spital, care găzduiesc aproximativ 21.000 de persoane private de libertate, informează dr. Mirela Chirciu. Fost Director al Penitenciarului-Spital
Publicitate
Mioveni între anii 2012–2017, dr. Mirela Chirciu a înfiinţat un compartiment de îngrijiri paliative în cadrul Penitenciarului Mioveni. Din păcate, acest centru este nefuncţional, din cauza deficitului de resurse umane calificate.

Dr. Mirela Chirciu a evidenţiat legislaţia actuală din România, specificând prevederile Legii 254/2013 cu privire la executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, art. 71: „Dreptul la asistenţă medicală, tratament și îngrijiri al persoanelor condamnate este garantat, fără discriminare în ceea ce privește situaţia lor juridică. Dreptul la asistenţă medicală include intervenţia medicală, asistenţa medicală primară, asistenţa medicală de urgenţă și asistenţa medicală de specialitate. Dreptul la îngrijiri include atât îngrijirile de sănătate, cât și îngrijirile terminale”.

Deși în penitenciare există  centre de îngrijiri medicale de bază, lipsa personalului specializat în îngrijiri paliative duce la suprasolicitarea sistemului public de sănătate, cu dificultăţile aferente. Deţinuţii sunt primiţi cu precauţie în unităţile spitalicești, necesitând supraveghere permanentă asigurată de personal calificat, pe întreaga durată a spitalizării. 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală