resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

DZ poate afecta orice familie

Autor: Dr. Roxana DUMITRIU | 16 Noiembrie 2018
La 14 noiembrie este marcată Ziua mondială de luptă a împotriva diabetului zaharat, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet (FID). Anul acesta, tema principală este diabetul zaharat și familia. Campania subliniază problemele întâlnite de familiile în care există cazuri de diabet zaharat. Anxietatea, frica, nesiguranţa sunt doar câteva dintre sentimentele care macină rudele acestor pacienţi. Statisticile arată că, în prezent, la nivel mondial, una din unsprezece persoane (peste 425 de milioane) trăie
Publicitate
te cu diabet zaharat, jumătate dintre acestea nefiind diagnosticate. Se preconizează că în 2030 numărul celor afectaţi va ajunge la 522 de milioane. Patru milioane de decese cauzate de diabet au fost raportate în 2017, multe dintre ele putând fi prevenite.
    În România, campania „Controlează-ţi diabetul”, coordonată de Societatea Română de Diabet, Nutriţie și Boli Metabolice (SRDNBM), continuă și anul acesta cu a 11-a ediţie. La începutul lunii noiembrie a avut loc la Iași un simpozion știinţific, în cadrul căruia s-au ţinut sesiuni de testare gratuită a glicemiei și a hemoglobinei glicozilate. Prof. dr. Romulus Timar (președintele SRDNBM) a declarat că în judeţele Iași, Bacău, Botoșani, Neamţ, Suceava și Vaslui, 12,38% din populaţia adultă, cu vârste cuprinse între 20 și 79 de ani, suferă de diabet zaharat.
Situaţii asemănătoare mai sunt doar în Muntenia – 13,39%, respectiv în zona Bucureşti-Ilfov, unde incidenţa este de 12,79%. Rezultatele studiului PREDATORR au fost surprinzătoare pentru iniţiatorii campaniei, prof. dr. Maria Moţa așteptându-se ca în Ardeal sau Banat prevalenţa să fie mai mare din cauza obiceiurilor alimentare.
    Tot cu ocazia acestei zile, mai multe clinici și organizaţii nonguvernamentale din ţară pun la cale sesiuni de educaţie medicală şi testare gratuită. Datele FID arată că 80% din cazurile de diabet zaharat de tip 2 pot fi prevenite, condiţia fiind adoptarea unui stil de viaţă sănătos.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală