resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Constituirea grupului de evaluare a fibrozei hepatice

Autori: Prof. dr. Mihai VOICULESCU , Andreea RĂDĂŞAN | 25 Septembrie 2009
La 10 septembrie 2009 a fost înfiinţat Grupul de lucru pentru evaluarea non-invazivă a fibrozei hepatice cu ajutorul FibroScan, la iniţiativa ARSF, evaluare finanţată de Fundaţia „Academician Marin Voiculescu“. Grupul de lucru s-a reunit în cadrul celui de-al XIX-lea Congres Naţional de Hepatologie cu participare internaţională. (...)
Reuniunea a fost condusă de prof. dr. Monica Acalovschi, preşedinte al Societăţii Române de Gastroenterologie şi Hepatologie. La şedinţă au participat prof. dr Laurent Castera, liderul metodei, dr. Mona Munteanu de la Spitalul Pitié-Salpętričre (Paris), preşedintele Societăţii de Gastroenterolgie şi Hepatologie – prof. dr. Monica Acalovschi, preşedintele Societăţii de Boli Infecţioase – prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, preşedintele Asociaţiei Române pentru Studiul Ficatului – p
Publicitate
rof. dr. Mihai Voiculescu, precum şi reprezentanţi ai celor opt centre de Elastografie din România.
   FibroScan este un dispozitiv medical de diagnostic şi cuantificare a fibrozei hepatice, aparţinând firmei Echosens (Paris). Aparatul evaluează fibroza hepatică pe baza analizei ultrasonore a unei unde de şoc elastice ce se propagă în ţesutul hepatic.
   Şedinta a avut ca scop unificarea punctelor de vedere între centre privind metoda de examinare, trainingul personalului şi valoarea informativă a rezultatelor.
   În timpul întâlnirii s-au discutat aspecte privind tehnica de examinare, experienţa fiecărui centru, precum şi metoda de rambursare a evaluării către CNAS.
   Elastografia este destinată pacienţilor cu boli cronice de ficat. Până în prezent a fost validată pentru hepatita cronică VHC cu o performanţă diagnostică egală cu cea a markerilor serici non-invazivi (FibroMax; Biopredictive, Paris). Se continuă validarea metodei şi pentru hepatita cronică VHB, precum şi pentru hepatitele cronice de alte etiologii. Aparatul este un excelent instrument pentru monitorizarea progresiei şi regresiei fibrozei hepatice, precum şi pentru detectarea precoce a cirozei hepatice.
   Aşadar, FibroScan este o nouă metodă în curs de etalonare şi poate constitui o variantă de diagnostic al fibrozei hepatice, alături şi nu în locul altor metode invazive (puncţie, biopsie hepatică) sau non-invazive (FibroMax, APRI).
 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală