resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Comunicarea în stomatologie

Autor: Dr. M. M. | 18 August 2017
     Ne-am bucurat primind la redacție revista Dentalife nr. 2/2017, publicație ce ne era mai demult cunoscută ca „Viața stomatologică”, porte-parleur-ul Asociației Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România (AMSSPR). Această încântare intelectuală are mai multe motive: semnalăm periodicul (patru numere pe an); reconectăm prin preocupările profesionale, la viața medicală, un important număr de specialiști despre care „în piață” se acredita ideea că sunt robii activității lucrative și mult mai puțin preocupați de latura științifico-teoretică a domeniului; aflăm despre apropiate manifestări științifice (precum conferința „Mai întâi Biologia” din 24–25 noiembrie a.c. de la București – „Romexpo”), informație care anulează din start incriminarea nejustificată pusă în cârca „privaților”. Descoperim, totodată, un sumar al numărului la zi interesant și grupat pe rubrici: Educație profesională, Actualități, Pagini juridice.
 
Publicitate
    Salutăm, pe această cale, una dintre excelentele noastre colaboratoare de odinioară, dr. Loredana Dumitrașcu, stomatolog, doctor în sociologie, specialist în comunicare medicală, care, alături de tinerii Mihnea Cafadaru, Vasile Cirimpei, Ligia Munteanu și Sergiu Nicola, este lector la conferința mai sus-amintită. În cele două zile alocate evenimentului, vor fi înfățișate temele: „Dinamica mandibulară și relațiile ocluzale – aplicații clinico-tehnice” (L. Munteanu); „Importanța magnificației în chirurgia orală, cazuri simple și complexe” (M. Cafadaru); „Comunicarea digitală în stomatologie” (L. Dumitrașcu) și „Aspecte biologice ale tratamentului endodontic” (S. Nicola).
     Din cuprinsul recentului număr, cităm titlurile: „Ranfosarea directă și complexă a dentinei tratate endodontic cu supercompozit pentru conservarea molarului”, de dr. Clarence Tam (Auckland, Noua Zeelandă); „Ergonomia și utilitatea microscopului dentar în practica zilnică”, autor dr. Răzvan Brânzan și „Dialog despre competență în practica stomatologică”, av. Luciana Mihai (rubrica Pagini juridice).
     Nu putem încheia fără menționarea câtorva idei din editorialul semnat de dr. Panțel Marton György, președintele AMSPPR, despre comunicare în cabinetul stomatologic. Comunicarea bună cu pacienții – individualizată, bazată pe încredere și pe respingerea ca universal valabilă a avalanșei de informații (adesea eronate) de pe internet – contribuie la reușita tratamentului; comunicarea este însă necesară și între colegi, unde informația circulă nu rareori trunchiată, „numărul medicilor care și-au dat seama că nu pot să rezolve singuri întreaga gamă de manopere stomatologice a crescut semnificativ”; dar și „stabilirea unui protocol clar de colaborare cu tehnicianul dentar”, arată președintele Asociației stomatologilor privați.

 

 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală