resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Colaje insolite

Autor: Demostene ŞOFRON | 4 Martie 2016
Colaje insolite
     Atent la tot ce este actual în artă, Călin Stegerean propune un artist și o expoziție ușor de încadrat în categoria evenimentului. În calitatea sa de curator al Galeriei Spațiul de artă contemporană M2 (găzduit în Clinica Medicală II din Cluj-Napoca), Călin Stegerean continuă expoziția de grafică „Tza-da-rada“ cu personala expunere „Corespondențe“ a plasticienei Lucia Lobonț, prin care artista readuce în atenție tehnica colajului grafic ca expresivitate în grafica contemporană. Tehnica a fost practicată și promovată de cubiști, într-o perioadă în care Tristan Tzara punea bazele dadaismului, la Zürich.
     Dadaismul trebuie privit ca asociere a elementelor futuriste, cubiste și expresioniste, îndreptare artistică împotriva rutinei din cotidian. Însă „Corespondențe“ este mai mult decât un colaj grafic, pentru că expoziția poate fi ușor identificată și încadrată mail art-ului, ramură de sine stătătoare a artelor vizuale contemporane, permisivă ca formă și expresivitate. De aici și bogăția informațiilor trimise, ușor de citit, de asimilat și de aprecia
Publicitate
t.
     Lucia Lobonț se adresează unui segment de public avizat, cunoscător, lectura propusă deschizând ferestre ideatice. Mesajele trimise sunt tot atâtea abordări socio-culturale, cu final în cunoaștere și informare, fie că este vorba despre heraldică, desene pentru copii, miniaturi, carte medievală sau trimiteri la tradiții și simboluri cunoscute. Gândurile și ideile prind viață, grație materialelor folosite, de la tăieturi din ziare și reviste la fotografii, picturi, scris de mână, obiecte (timbre, textile, bilete de tren). Toate acestea sunt dovezi că Lucia Lobonț stăpânește tehnica și își cunoaște materialele de lucru și nu în ultimul rând, cunoaște publicul căruia i se adresează.
     Prin „Corespondențe“, artista atrage atenția asupra mail art-ului. O face într-un mod extrem de convingător, de urmat și de alții, ținând cont de faptul că mișcarea în sine a cunoscut un regres pe plan național după anul 1990, numărul practicanților și al evenimentelor de profil scăzând simțitor, spre deosebire de situația pe plan internațional.
     Lucia Lobonț este absolventa Academiei de Arte Vizuale „Ioan Andreescu“ (actuala Universitate de Artă și Design) din Cluj-Napoca, secția ceramică, promoția 1997. Stabilită la București în urmă cu trei ani, Lucia Lobonț face parte dintre plasticienii cu o viață artistică intensă, marcată de expoziții personale și colective în importante galerii din țară (București, Cluj-Napoca, Bistrița, Sibiu) și de peste hotare (Nantes, Liverpool, Fuping/China, Alcobaça/Portugalia, Frankfurt). Între expozițiile sale de referință trebuie amintite „Povești armenești“, „Oglindiri“, „Povești orientale“, „Povești sfioase pentru contemporani“, „From Transylvania with Love“, „Colecționarul de povești“, „Transfer de identitate“, „Under the Blue Sky“. De referință este și „Corespondențe“, reper major pentru viața artistică a Galeriei M2 și a Clujului artistic în general.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală