resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Chirurgul Constantin Isac

Autor: Daniel LĂCĂTUŞ | 25 Ianuarie 2012
Chirurgul Constantin Isac
   Entuziast şi cu o putere de muncă extraordinară, aşa şi-l amintesc locuitorii oraşului Călan pe doctorul Constantin Isac, la aproape trei ani de la plecarea dintre noi (28 martie 2009).
   Chirurgul Constantin Isac a fost cetăţean de onoare al oraşului Călan. S-a născut la 22 mai 1927 în satul Orăşani, comuna Ostroveni (judeţul Dolj), într-o familie de in
Publicitate
telectuali: Ion (învăţător) şi Sita. Şcoala primară a absolvit-o în satul natal, după care a ales Liceul Militar din Craiova. În ultimul an participă la o răscoală politică împreună cu mai mulţi colegi, pentru care este închis o lună, ulterior mutat disciplinar la un liceu civil. După terminarea studiilor liceale se înscrie la Facultatea de Medicină din Cluj. După absolvire a fost repartizat ca medic stagiar în localitatea Mănăstireni din judeţul Cluj. La finele stagiaturii a primit repartiţie la Deva, la spitalul regional, ca medic chirurg. În 1960 s-a mutat la Spitalul Călan. De spitalul şi mai târziu policlinica din Călan a rămas legată întreaga sa activitate profesională. Numărul operaţiilor efectuate, reuşite, se estimează la 30.000, în plus a răspuns permanent de rezolvarea accidentelor de muncă din combinatul siderurgic din localitate. S-a pensionat la 65 de ani, cu toate acestea a continuat să meargă benevol la cabinetul din policlinică, trei-patru ore pe zi. Odată cu ieşirea sa la pensie s-a desfiinţat şi secţia de chirurgie din spital. Avea un program ordonat şi echilibrat, bucurându-se de armonia din familie.
   Ca recunoaştere a meritelor în profesia sa, Consiliul local şi Primăria, Ministerul Sănătăţii, Colegiul Medicilor l-au decorat şi i-au acordat titluri onorifice.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală