resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Cercetarea este vitală în lupta împotriva cancerului

Autor: Dan Dumitru MIHALACHE | 3 Februarie 2017
        Progresele înregistrate în ultimii ani în domeniul oncologiei oferă speranțe pacienților cu cancer atât în ceea ce privește prognosticul, cât și calitatea vieții. Diagnosticul molecular, testările genetice, imunoterapia, terapiile țintite, individualizate, pe baza profilului genetic al tumorii sunt noile „arme” în lupta împotriva cancerului. În contextul Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului (este marcată anual la 4 februarie), la București s-a organizat, la 2 februarie, o conferință-dezbatere – „Inovație pentru sănătate” –, în scopul creșterii gradului de conștientizare și educării o
Publicitate
piniei publice cu privire la nevoia continuă de inovație în medicină, în general, și în oncologie în mod particular. În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte privind o diagnosticare cât mai precisă, îmbunătățirea managementului terapeutic etc.
       Susținerea inovației în acest domeniu presupune practic susținerea activității de cercetare, a arătat dr. Alexandru Grigorescu, cercetător științific gradul I, președintele executiv al Societății Naționale de Oncologie Medicală din România. El spune că, în România, pentru creșterea calitativă a actului medical și implicit pentru îmbunătățirea îngrijirii pacienților cu cancer, este nevoie și de crearea unor echipe de îngrijire și de cercetare, sub coordonarea unor experți care să abordeze integrate  afecțiunile oncologice. Concomitent, au fost organizate conferințe de acest tip și în alte trei orașe din țară: Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.
     Cancerul este una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial – peste opt milioane de decese erau înregistrate în anul 2012, potrivit Agenției internaționale de cercetare a cancerului. Cele mai letale cazuri (responsabile de 13% din totalul deceselor pe plan mondial) sunt: cancerul pulmonar, hepatic, gastric, colorectal, mamar și esofagian. OMS estimează că, în următoarele două decenii, numărul anual de cazuri diagnosticate cu cancer va ajunge la 22 de milioane. Anul acesta, sloganul campaniei de luptă împotriva cancerului este „Noi putem. Eu pot. (We Can. I Can)”.

 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală