resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Cap Sunion în neurochirurgie

Autor: Dr. Bogdan ILIESCU | 30 Septembrie 2016
Cap Sunion în neurochirurgie
    În legendele Olimpului se menționează că Tezeu a dus o bătălie cu minotaurul. În cazul în care învingea acest minotaur, la întoarcerea sa spre Cap Sunion trebuia să ridice pânzele albe de victorie. Din nefericire, Tezeu, în entuziasmul victoriei, a uitat de acest element major și s-a întors acasă cu pânzele negre. Tatăl sau, Egeu, văzând în zare pânzele negre, a fost convins că Tezeu a fost omorât, ceea ce l-a determinat să se arunce în mare de pe Cap Sunion. De atunci, această mare superbă se numește marea Egee.
    Tocmai în această zonă minunată, care ne amintește de istoriile Olimpului, de secolul iluminist al lui Pericle, de zona citadină, de templul zeiței Atena-Minerva și de Parthenon, a avut loc în perioada 4–8 septembrie 2016 Congresul european de Neurochirurgie (EANS).
    Ca în fiecare an, acest congres a reunit personalitățile de mare valoare din neurochirurgia europeană și internațională. Președinția congresului a fost asigurat
Publicitate
ă de prof. dr. Andre Grotenhuis din Olanda și de către prof. dr. Panagiotis Selviaridis din Grecia.
    Congresul, de o înaltă ținută științifică, a fost găzduit de centrul Megaron, aflat în inima Atenei. S-au dezbătut multiple fațete ale patologiei neurochirurgicale, accentuându-se progresele majore în neurochirurgia vasculară – mai ales endovasculară –, în tratamentele minim invazive ale chirurgiei spinale, în neuroimageria diagnostică, care devine din ce în ce mai sofisticată, precum și în abordurile neurochirurgicale cerebrale complexe. Au impresionat lucrările de mare ținută științifică din SUA, Japonia și America de Sud, mai ales în domeniul patologiei tumorale intracraniene.
    Delegația română, ca în fiecare an, s-a prezentat cu multiple lucrări științifice, în special legate de chirurgia tumorală cerebrală și patologia vasculară cerebrală. Au prezentat prof. dr. Ștefan Florian, prof. dr. A. V. Ciurea și prof. dr. Mircea Gorgan. Neurochirurgia din Iași a avut multiple participări în toate domeniile neurochirurgicale, excelând în cel al chirurgiei spinale. Au susținut lucrări: prof. dr. Ion Poeată, dr. Ștefan Iencean, dr. Bogdan Costăchescu și semnatarul acestor rânduri. Cu această ocazie menționăm că profesorii Florian, Ciurea și Poeată au fost moderatori la diferite sesiuni din cadrul congresului.
    Având în vedere toate cele menționate, putem concluziona că orice participare internațională a neurochirurgilor din România, indiferent de gradul lor de pregătire, este benefică atât ca prezență științifică, cât și ca prezență fizică, pentru a fi în permanență la curent cu cele mai noi informații din neurochirurgie. Cât despre congresul EANS, a fost o întâlnire extrem de apropiată, amiabilă, un prilej perfect pentru un schimb de experiență major în toate specialitățile neurochirurgicale.

 


 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală