resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Cancerul de rinichi, tot mai agresiv

Autor: Demostene ŞOFRON | 11 Septembrie 2015
Cancerul de rinichi, tot mai agresiv
     Puține zile ne mai despart până la debutul celei de a șasea ediții a Conferinței internaționale „Progrese în uro-oncologie“ – organizator principal Spitalul municipal Cluj-Napoca. Conferința va fi onorată de aproape 200 de participanți, peste 50 dintre ei fiind de peste hotare (Franța, Italia, Israel, Grecia, Polonia, Cehia, Polonia, Republica Moldova, Ungaria, Serbia).
     Lucrările de anul acesta vor aborda teme precum cancerul de rinichi, patologie, ca să-l citez pe dr. Nicolae Crișan, „cu o frecvență în creștere, patologie cu o agresivitate tot mai crescută și implicații mari pentru viața pacientului, dar și a sistemului de sănătate în general. Este o abordare multidisciplinară, pe lângă urologi participând oncologi, radioterapeuți, anatomopatologi, imagiști“.       Doctorul Crișan a avut amabilitatea să ne prezinte, în avanpremieră, câteva elemente privind cancerul de rinichi.

 

     – Ce indică statisticile în privința cancerului de rinichi?
     – Statistici în privința cancerului de rinichi nu se țin în sensul pe care-l atribuim cuvântului în sine. În Uniunea Europeană este a zecea malignitate diagnosticată, practic 88.400 de cazuri noi în ultimii cinci-șase ani. Cât ne privește pe noi, mă refer la Spitalul municipal Cluj-Napoca, pot afirma că numărul de cazuri de cancer de rinichi a crescut de patru ori. În stadiul metastazic, a
Publicitate
cest tip de cancer este incurabil. Tratamentele care asigură o creștere a supraviețuirii de doar câteva luni sunt foarte costisitoare și nu toți pacienții și le pot permite. Faptul că pacienții au la îndemână mijloacele imagistice este de un real folos, acest lucru face posibilă evidențierea din timp a cazurilor aflate în faze incipiente. Faptul că s-au dezvoltat foarte multe tehnicile chirurgicale, de tratament minim invaziv, este un alt avantaj major.
     – Puteți aminti câteva ?
     – Amintesc aici nefrectomia parțială robotică, nefrectomia parțială laparoscopică 3D, ablația percutană, tehnici care protejează rinichiul, conservându-l. Astfel, este îndepărtată doar masa tumorală, evitându-se dializa.
     Vor fi prezenți la Cluj-Napoca cei mai importanți specialiști ai momentului în domeniul cancerului de rinichi: Agnese Cecconi, Andrei Nadu, Bogdan Feciche, Victor Deliu, Franco Orsi, Gabriel Kacso, Giusseppe Renne, Ioan Coman, Ivan Colombo, Jean Romain Gautier, Krzysztof Szkarlat, Ottavio de Cobelli, Piotr Chlosta, Salvatore Pece, Vassilis Poulakis, Zeno Spârchez și alții, toți dornici să standardizeze atitudinile de diagnostic și tratament.
     Vom fi conectați cu centre de excelență din Europa, cum este Institutul european de oncologie din Milano, de unde vom avea intervenții chirurgicale efectuate de colegii italieni. La noi vor fi efectuate intervenții chirurgicale robotice și laparoscopice 3D.
     Concomitent cu această conferință, se vor desfășura și lucrările celei de-a treia ediții a Conferinței SARUS (Studentsʼ Association of Robotic Urologic Surgery). În cadrul acestei confiențe, studenții își vor prezenta lucrările de cercetare științifică, pe rol fiind cinci workshopuri de laserterapie aplicată în urologie, chirurgie urologică avansată, chirurgia laparoscopică, noduri și suturi sau radioterapie.
     Mai mult, cei prezenți vor putea lua parte la prezentări de tip „state of the art“ ale unor lectori din Marea Britanie, Franța, Italia, Israel.
     Toți cei prezenți vor putea urmări transmisiile live pe teme științifice realizate pe axa Milano–Cluj-Napoca.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală