resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Bunele practici în spitalele moderne

Autor: Dan Dumitru MIHALACHE | 11 Noiembrie 2016
    Calitatea actului medical a fost dezbătută, recent, la București, în cadrul unei conferințe – ROHO 2016, Convenția română a spitalelor –, la care au fost abordate tematici actuale de larg interes din activitatea clinică, asistență și îngrijiri, furnizare a serviciilor medicale și de management medical. Participanții (peste 300 de înregistrați) au fost medici, lideri și manageri din sănătate, directori medicali, șefi de secții clinice și specialiști internaționali din mai multe țări, dar șireprezentanți ai industriei medicale și celor conexe. Președintele conferinței a fost dr. Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România (CMR).
    Invitatul special, prof. dr. Guido Adler, director medical și CEO al Spitalului universitar Heidelberg, a oferit o imagine de ansamblu asupra celor trei obiective principale ale spitalului său: îngrijire medicală optimă pentru pacienți, știință pentru pacienți și împărtășirea de cunoștințe medicale în cadrul spitalului – punând accentul în special pe eforturile depuse de echipa sa și progresele înregistrate în managementul calității și al riscului, într-un studiu de caz cu privire la spitalul pe care îl reprezintă, cu nu mai puțin de 44 de clinici specializate.
   Programul a cuprins patru sesiuni de prezentări tematice și studii d
Publicitate
e caz („Calitatea actului medical“, „Medicină de urgență“, „Cardiologie“, „Prevenție și control“) și două dezbateri internaționale („Investiții în sănătate“ și „Public–privat“).
    Prima sesiune a abordat în detaliu calitatea actului medical, a activității clinice, de management medical, de asistență și de îngrijiri. Usman Khan, directorul Asociației europene de management în sănătate (The European Health Management Association) a oferit o perspectivă europeană asupra îmbunătățirii calității în acest domeniu. Capul de afiș al următoarei sesiuni, „Medicină de urgență“, a fost prof. dr. Juliusz Jakubaszko, directorul european al Federației pentru medicină de urgență. A vorbit despre dezvoltarea acestui domeniu în Polonia. Tot aici a vorbit și prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonatoarea SMURD Iași și președinta Comisiei de medicină de urgență a CMR, care a explicat provocările recente ale medicinii de urgență în România.
    Sesiunea dedicată cardiologiei a fost deschisă de profesorul Mircea Cinteză, șeful secției Cardiologie 1 a Spitalului Universitar de Urgență București și președintele Comisiei de cardiologie a CMR. El a vorbit despre echipa medicală și responsabilitate medicală, oferind și o serie de exemple. Profesorul bucureștean a explicat și câteva instrumente aflate la îndemâna cardiologului, cum ar fi scorul Syntax, un instrument foarte util în evaluarea angiografică a complexității bolii coronariene, precum și o serie de scoruri de risc nelipsite din practica zilnică a cardiologului, pentru stabilirea celor mai adecvate terapii.
    Programul a cuprins și o sesiune specială în care s-a vorbit despre prevenția și controlul infecțiilor intraspitalicești, managementul riscului și bunele practici în acest domeniu. Prof. dr. Horst Weisssieker, expert european, RACC – Asociația Română pentru Prevenirea, Studiul și Controlul Contaminării, a venit cu experiența germană în ceea ce privește un spital sustenabil și despre co­operarea cu RACC.
    ROHO 2016 a fost organizat cu sprijinul Colegiului Medicilor din România, European Health Management Association și organizația internațională Healthcare Infec­tion Society.
 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală