resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Alternativă la chimioterapie

Autor: Dan Dumitru MIHALACHE | 9 Decembrie 2016
        Recent, la București au fost prezentate datele unui studiu randomizat de faza a treia – AURA3 –, care poziționează molecula osimertinib, ca posibil nou standard de tratament pentru terapia de linia a doua la pacienții cu cancer pulmonar altul decât cu celule mici (NSCLC) local avansat sau metastazat, cu mutație pozitivă T790M a receptorului pentru factorul de creștere epidermal (EGFR). Prof. dr. Tudor Ciuleanu a explicat, pornind de la primele date ale studiului, că terapia de linia a doua cu această molecul
Publicitate
ă îmbunătățește supraviețuirea fără semne de progresie a bolii cu 5,7 luni, în comparație cu chimioterapia standard pe bază de dublet de platină (10,1 luni comparativ cu 4,4 luni, rată de risc [HR]=sss0,30). Rezultatele au fost prezentate la cea de-a 17-a Conferință mondială privind cancerul pulmonar de la Viena, organizată de Asociația internațională de studiu al cancerului pulmonar, și au fost publicate în The New England Journal of Medicine.
       În Uniunea Europeană,  osimertinib a obținut o autorizație de punere pe piață condiționată. Autorizația a fost acordată în februarie 2016 de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA). Cercetările continuă pentru utilizarea acestui medicament în terapia adjuvantă și în cea de primă linie în NSCLC local avansat sau metastazat, inclusiv la pacienții cu sau fără metastaze cerebrale, precum și în combinație cu alte tratamente.
      Cancerul pulmonar este principala cauză de deces atât pentru bărbați, cât și pentru femei, fiind responsabil de aproape o treime din toate decesele datorate cancerului. Pacienții care au NSCLC cu mutații EGFR reprezintă 10–15% din pacienții din SUA și Europa și 30–40% din pacienții din Asia și sunt în mod particular sensibili la tratamentul cu inhibitorii de tirozinkinază ai EGFR, care blochează căile de semnalizare ce stimulează creșterea celulelor tumorale, a explicat profesorul Ciuleanu.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală