resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Abordarea interdisciplinară a sindromului metabolic

Autor: Monica GEORGESCU | 30 Septembrie 2016
Abordarea interdisciplinară a sindromului metabolic
    Sindromul metabolic este caracterizat prin prezența la aceeași persoană a unui grup de factori metabolici, ce se asociază cu un risc crescut de boli cardiovasculare și de apariție a diabetului zaharat de tip II. Elementul patogenic central al acestor tulburări se consideră a fi rezistența periferică crescută la acțiunea insulinei, cu consecința
Publicitate
firească - hiperinsulinismul. Acestuia i se asociază de obicei minimum două din următoarele patologii: hipertensiune arterială, obezitate abdominală, dislipidemie.
    Prevalența sindromului metabolic, dar și a factorilor de risc care conduc la apariția acestuia sunt în creștere în rândul persoanelor adulte. Detectarea precoce și ținerea sub control sunt importante, deoarece se asociază cu dublarea riscului de apariție a evenimentelor coronariene viitoare, cu posibilitatea afectării renale și cu o creștere de cinci ori a riscului de a dezvolta diabet zaharat de tip II.
    Pornind de la aceste semnale de alarmă, Asociația Română pentru Studiul Obezității organizează în perioada 6–7 octombrie conferința națională: „Sindromul metabolic: abordare multidisciplinară“. Evenimentul va avea loc la București în cadrul centrului de conferințe Crystal Palace.
    Obiectivul evenimentului este de a aduce în atenția cadrelor medicale noutățile în abordarea multidisciplinară a sindromului metabolic și de a crea un flux de comunicare între specializările implicate în tratarea acestuia. La eveniment sunt invitați să participe medici specialiști și medici de familie direct implicați în managementul cazurilor unde sindromul metabolic își face apariția.
 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală