resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Abilitate, nu dizabilitate

Autor: Dr. Sorina VASILE | 12 Decembrie 2012
Abilitate, nu dizabilitate
   Luni, 3 decembrie, a fost Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi. Într-un raport recent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că aproximativ 15% din populaţia lumii are o dizabilitate, iar acest procent este în creştere ca urmare a numărului tot mai mare de persoane cu boli cronice. Cum această categorie este, conform OMS, una din cele mai marginalizate, tema din acest an a fost „Eliminarea barierelor pentru a crea o societate accesibilă tuturor“.
   În România, Activewatch (Agenţia de Monitorizare a Presei) şi Fundaţia Motivation au organizat, la 27 noiembrie a.c., a treia ediţie a Galei Persoanelor cu Dizabilităţi, sub sloganul „Accesibilizaţi libertatea“. Evenimentul, transmis la 2 decembrie de TVR, a pre­miat oameni şi proiecte care promovează înlăturarea pre­judecăţilor despre persoa­nele cu dizabilităţi.
   Astfel, asociaţia P
Publicitate
hoenix Speranţa
a câştigat la categoria „Angajatorii abili­tăţii“. Phoenix Speranţa a creat o linie de produse cosmetice vegetale la care lucrează 12 persoane cu dizabilităţi. De asemenea, alte zece persoane muncesc în ergoterapie, croitorie, cură­ţenie, bucătărie şi tâmplărie.
   Universitatea „Valahia“ din Târgovişte a cumpărat, pentru cei 130 de studenţi cu dizabilităţi înscrişi, echipamente electronice specializate. A adaptat cursurile pentru nevoile fiecărui student, a construit o platformă de e-learning, a acordat sprijin financiar şi cazare gratuită. Pentru toate acestea, a fost premiată la categoria „Şcoala tuturor abilităţilor“.
   La secţiunea „Porţi deschise“ a câştigat Hospice Casa Albert. Asociaţia Lumina Hospice – Casa Albert este organizaţia nonprofit care a construit prima unitate medicală din ţară specializată în îngrijirea bolnavilor incurabili.
   Sujeet Desai este ambasadorul internaţional al persoanelor cu sindrom Down şi a susţinut în România un concert la Sala Radio. Concertul a făcut parte din campania „Muzica dorinţelor împlinite“. El a fost premiat la categoria „Promovează abilitatea“.
   Premiul publicului l-a primit Claudiu Daniel Biţă, din Zimnicea. Claudiu îşi scrie gândurile pe http://claudiubita.com şi spune că e de profesie optimist.
   Geanina Bolba are tetrapareză. A absolvit secţia de design vestimentar a Facultăţii de Artă şi anul acesta a dictat unui desenator o întreagă colecţie vestimentară, pe care a numit-o „Cameleonul – curajul de expresie“. Juriul a decis să fie premiată la secţiunea „Oameni cu desăvârşire“.
   Informaţii mai detaliate despre gală şi persoanele cu dizabilităţi puteţi găsi pe site-ul www.incluziune.org şi www.motivation.ro.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală