resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment


Epidemiologia diabetului zaharat tip 1 al copilului în România (1)

Autori: Prof. dr. Viorel ŞERBAN , Conf. dr. Adrian VLAD , Prof. dr. Romulus TIMAR | 19 Mai 2017

     Diabetul zaharat (DZ) tip 1 este o boală caracterizată prin hiperglicemie cronică, provocată de deficitul absolut de insulină, consecință a distrugerii cvasitotale a masei de celule beta din pancreas, prin mecanisme autoimune, în aproximativ 90% din cazuri. DZ tip 1 reprezintă 5–10% din toate cazurile de DZ (...)

| |

 

vezi categoria ARS MEDICI

Epidemiologia diabetului zaharat tip 1 al copilului în România (2)

Autori: Prof. dr. Viorel ŞERBAN , Conf. dr. Adrian VLAD , Prof. dr. Romulus TIMAR | 19 Mai 2017
Diabetul zaharat tip 1 pediatric la nivel mondial        Cu aproximativ un deceniu înainte de apariția Registrului Român de Diabet al Copilului, au fost inițiate studii multicentrice, mai întâi în anul 1980, în Europa (EURODIAB Collaborative Study Group), și în 1990 în lume (DIAMOND Project). În primul (...)

|

vezi categoria Consultaţia de vineri

Valoarea unui semn electrocardiografic: alterările postextrasistolice

Autor: Conf. dr. Corneliu ZEANA | 19 Mai 2017
     Electrocardiograma rămâne cea mai prețioasă metodă de investigație paraclinică neinvazivă în cardiologie. Dacă o ureche bine educată poate acoperi o parte din datele furnizate de ecocardiografie, electrocardiogramei nu-i aflăm substituent. Adăugăm simplitatea și rapiditatea efectuării, alături de (...)

|

Arhiva

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

 
Viaţa Medicală