resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

ADHD – un concept în schimbare

Autor: Dr. Al. TRIFAN | 18 Septembrie 2009
ADHD – un concept în schimbare La începutul celei de-a doua jumătăţi a secolului trecut, se vorbea despre o anomalie de comportament a copiilor agitaţi psihomotor, denumită apoi, mai specific, leziune cerebrală minimă. Primele două formulări ale diagnosticului s-au dovedit neinspirate pentru prima, instabilitatea psihomotorie nu era specifică, fără nicio precizare privind substratul neurologic, iar cealaltă, care de data aceasta era centrată pe anatomie şi marcând diferenţierea de encefalopatii, leziune cerebrală minimă, nu lămurea contextul clinic. (...)
Publicitate
  Pentru a cuprinde, într-o formulare mai corectă ambele aspecte, sindromul hiperkinetic i-a satisfăcut pe neuropsihiatri francofoni. Ulterior, pe lângă hiperkinezie (hiperactivitate), care a trecut pe planul doi, s-a pus în evidenţă deficitul de atenţie care împiedică învăţarea şi dezvoltarea ulterioară din copilărie. Pentru aceste motive, boala a fost definită ca tulburare de atenţie şi hiperactivitate. Acronimul format în nomenclatura engleză: ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) a început să fie aplicat în ultimii ani şi adulţilor care prezintă modificări de comportament ce sugerează persistenţ a tulburărilor specifice din copilărie. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în săptămânalul nostru, Viaţa medicală.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală