resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Radioactivitate şi iubire

Autor: Dr. Maria DRAGOTĂ | 27 Martie 2015
Radioactivitate şi iubire
Cum e să trăieşti zi de zi bântuit de frică, pândit de pericolul unei morţi lente, care îţi pătrunde în fiinţă cu fiecare minut petrecut la muncă? Aflăm din filmul francez Iubire radioactivă: Grand Central, al doilea lungmetraj regizat de Rebecca Zlotowski, câştigător al premiului „François Chalais“ la secţiunea Un certain regard la Festivalul de film de la Cannes 2013. Regizoarea este totodată şi coscenarista peliculei, împreună cu Gäelle Macé.
Filmul radiografiază viaţa unor oameni angajaţi la „munca de jos“ (la figurat, dar şi la propriu, când sunt nevoiţi să coboare în incinta reactorului) dintr-o centrală nucleară. Tabăra muncitorilor este surprinsă în existenţa ei cotidiană: activitatea solicitantă se poate desfăşura normal, fără incidente care pun viaţa în pericol, doar în echipă. După turele stresante, sub ameninţarea radiaţiilor care se acumulează inevitabil în organism, colegii se întâlnesc să mănânce
Publicitate
împreună, să joace fotbal, să povestească ori să înoate în lacul din apropiere. Aici, Gary, proaspăt angajat, se îndrăgosteşte de Karole, logodnica şefului de echipă, Tony. Cei doi trăiesc o poveste de iubire interzisă. În clasicul triunghi amoros, Karole trebuie să facă o alegere între iubitul cu care plănuia să se căsătorească în curând şi noul venit, de care e iremediabil atrasă. Care sunt efectele alegerilor fiecăruia asupra propriei persoane şi asupra celorlalţi?
Pentru cele două roluri principale nu a fost nevoie de probe: Rebecca Zlotowski a ştiut de la început cine le va interpreta. Karole e Léa Seydoux, cea al cărei potenţial îi era cunoscut regizoarei din primul său film, La Belle Epine (2010). Cinefilii au putut-o urmări evoluând şi în pelicule precum Inglorious Basterds, Midnight in Paris, Mission: Impossible – Ghost Protocol. A câştigat Palme D’Or în 2013 pentru rolul din La vie d’Adèle (în regia lui Abdellatif Keciche). Ea o va întruchipa şi pe fata Bond din cel mai nou film al seriei cu agentul 007, a cărui lansare pe marile ecrane este anunţată în luna octombrie. Rolul lui Gary este jucat de Tahar Rahim, cunoscut din fimele À perdre la raison sau Un prophet. Muzica, semnată de Robin Coudert, susţine foarte bine firul poveştii, accentuând momentele de suspans.
Un film în aparenţă simplu despre cât poate fi de complicată viaţa uneori; o poveste oricând decupabilă din realitate, despre solidaritate, comunicare, muncă în echipă, asumare de riscuri, responsabilităţi, presiuni, pasiune, iubire, fidelitate, trădare, dileme, alegeri, consecinţe. Un mozaic complex de stări şi sentimente, peisaje ale sufletului zugrăvite în culori când vii, când sumbre şi terne. Destine la răscruce, cu opţiuni esenţiale pentru viitor. Dar oare nu-i viaţa un lung şir de alegeri şi urmări? Întrebări şi răspunsuri la care Rebecca Zlotowski ne face părtaşi şi ne solicită atenţia.

 

 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală