resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Şcoala de iarnă pentru pneumologi

Autor: Prof. dr. Florin MIHĂLŢAN | 9 Ianuarie 2015
Şcoala de iarnă pentru pneumologi
La Casa „Schuller“ din Mediaş s-a desfăşurat, la 13 decembrie 2014, a zecea ediţie a „şcolii de iarnă“, girată de Societatea Română de Pneumologie. De data aceasta, tema manifestării a fost: „Infecţiile de căi respiratorii joase – particularităţi de diagnostic şi tratament“.
Paleta abordărilor lectorilor veniţi din cinci centre universitare a fost extrem de diversificată. S-au trecut în revistă pneumoniile comunitare şi ghidurile internaţionale (Florin Mihălţan), prilej cu care s-au analizat modalităţile de influenţare a destinului unui pacient prin complianţa medicilor la protocoale şi s-au găsit argumente motivate în favoarea reducerii riscului de mortalitate şi complicaţii din viaţa pacienţilor cu infecţii severe respiratorii.
O altă temă de actualitate – astmul şi sarcina (Ruxandra Ulmeanu) – a permis disecarea factorilor care pot influenţa o sarcină
Publicitate
şi modul cum poate contribui medicaţia de control a astmului chiar şi în ceea ce priveşte controlul riscului de infecţii pentru mamă şi făt.
„Tratamentul antibiotic al exacerbărilor acute din BPOC“ (Dorin Vancea) a punctat modul în care exacerbarea poate influenţa evoluţia bolnavului cu astfel de obstrucţie respiratorie cronică şi consecinţa pe care o poate avea o schemă corectă de antibiotice asupra ratei de vindecare a acestor pacienţi.
Nu lipsită de interes a fost şi expunerea „Reabilitarea pulmonară în exacerbările BPOC“ (Cristian Oancea), unde prezentatorul a demonstrat convingător care este rolul unui program corect de reabilitare precoce în prevenirea şi reducerea exacerbărilor din BPOC. Tabloul despre această boală a fost completat cu o trecere în revistă a actualităţilor în diagnosticul şi tratamentul exacerbărilor infecţioase în BPOC (Gabriela Jimborean).
De cu totul altă factură a fost expunerea: „Interrelaţia dintre infecţiile de tract respirator superior şi cele de tract respirator inferior“ (Edith Ianoşi) unde s-a oglindit în mod convingător impactul şi interrelaţia afecţiunilor infecţioase din sfera ORL cu cele de la nivelul tractului bronşic. Nu s-a neglijat nici fumatul ca factor de risc şi agravare a infecţiilor respiratorii (Corina Mărginean), poate mai puţin cunoscut de medicii români, nici eficienţa unor medicaţii din sfera bronhodilatatoarelor, a corticoizilor topici, combinaţiilor dintre acestea şi corticoizii inhalatori, respectiv a eubioticelor.
 Tema aleasă pentru 2014 a fost una care a răspuns cererilor audienţei interesate de impactul acestor infecţii, într-o perioadă când în ţara noastră tocmai se înregistra o creştere importantă a prevalenţei respectivelor afecţiuni. Regularitatea şi constanţa acestor întâlniri permit o disciplinare diagnostică şi terapeutică a practicianului.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală