resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Siguranţa pacienţilor

Autor: Dr. Vasile DARABAN | 23 Mai 2014
     Tema propusă spre dezbatere la a cincea conferinţă de sterilizare, desfăşurată la Zalău, în perioada 7–9 mai a.c., a fost Siguranţa pacientului. Actualităţi în prevenirea infecţiei plăgii chirurgicale. Lucrările au abordat subiecte variate, legate de sterilizarea instrumentarului şi a materialului moale, rolul sterilizării în prevenirea infecţiilor chirurgicale, promovarea practicilor medicale sigure, precum şi controlul infecţiilor nosocomiale. Participanţii au vizitat secţia centrală de steri
Publicitate
lizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă, retehnologizată şi modernizată cu echipamente la standarde contemporane. Acţiunea a fost sprijinită de fundaţia britanică Medical Support in Romania. A fost inclusă şi vizita unor grupuri interesate de aspectul şi funcţionalitatea secţiei de terapie intensivă, dotate cu aparatură performantă. La eveniment au participat peste 60 de medici, 170 de cadre medii din toată ţara şi zece colaboratori din Marea Britanie.
     Petrache Florin Valentin, preşedintele Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, a susţinut că obiectivul principal al Ministerului Sănătăţii este ridicarea standardelor calităţii serviciilor medicale în toate unităţile spitaliceşti. Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului judeţean Sălaj, a subliniat importanţa modernizării recente a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, din fonduri europene, precum şi necesitatea depistării, evaluării şi combaterii infecţiilor nosocomiale. A fost citat un expert OMS: „Pentru ca spitalul să nu devină periculos precum o intersecţie urbană, este bine ca investiţiile să fie mărite şi accentul pus pe siguranţa şi calitatea serviciilor oferite omului bolnav. Sterilizarea este unul din elementele care concură la realizarea acestui deziderat”.
     Regretăm lipsa de la lucrările acestei conferinţe a prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, invitatul de onoare, care ar fi trebuit să deschidă prima sesiune a lucrărilor.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală