resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Europa conştientizează creşterea interesului românesc pentru cunoaşterea creierului

Autor: Prof. asoc. dr. Mihai MOLDOVAN | 7 Martie 2014
Europa conştientizează creşterea interesului românesc pentru cunoaşterea creierului
   Între 10 şi 16 martie a.c., se sărbă­toreşte la nivel mondial Săp­tămâna conştienti­zării creieruluiBrain Aware­ness Week (BAW 2014). Eveni­men­tul, iniţiat de fundaţia ame­ri­cană DANA (www.dana.org), doreşte să ofere un cadru de popularizare globală a importanţei cunoaşterii creierului pentru umanitate. Se urmăreşte conştientizarea opiniei publice şi a factorilor de decizie atât asupra progresului de ultimă oră în înţelegerea mecanismelor de funcţionare ale creierului normal şi patologic, cât şi asupra problemelor cu care se confruntă cercetătorii în neuroşt
Publicitate
iinţe care generează acest progres. La nivel european, forul suprem care coagulează evenimentele BAW 2014 este Federaţia Societăţilor Europene de  Neuroştiinţe (FENS, www.fens.org), în care România este reprezentată prin Societatea Naţională de Neuroştiinţe (SNN, www.snn.ro).
   Anul acesta, pentru prima dată în istoria BAW, FENS a decis să premieze nu unul, ci trei proiecte româneşti: Changing Brains (Creiere în schimbare) – Cristian Gurzu (Brăila); Mind Your Brain! (Minte pentru creier) – Cristina Mogoaşe (Cluj-Napoca); Brain for Society (Creier pentru societate) – Mihai Moldovan (Bucureşti). Astfel, România apare ca fiind cea mai activă ţară europeană la BAW 2014, la egalitate cu Spania.
   Trebuie menţionat că intensificarea susţinerii FENS pentru neuroştiinţele româneşti nu se limitează doar la BAW 2014. FENS, împreună cu organizaţia internaţională a cercetării creierului (IBRO), a decis să susţină, ca principal eveniment educaţional, Şcoala de vară transilvană de neuroştiinţe experimentale (TENSS), care se va desfăşura în perioada 1–17 iunie 2014 (www.tenss.ro). La rândul ei, SNN a depus eforturi să ofere burse pentru a facilita participarea cercetătorilor în neuroştiinţe români la cea mai mare întâlnire neuroştiinţifică europeană – FENS Forum (Milano, 5–9 iulie 2014, fens2014.neurosciences.asso.fr). Astfel, SNN se clasează, tot în premieră, printre cele zece (din 42 de societăţi membre FENS) care au reuşit să ofere astfel de sponsorizări pentru membri săi (detalii pe www.snn.ro).
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală