resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Reformă, caut ministru. Aştept provincia

Autor: Dr. Aurel F. MARIN | 28 Februarie 2014
Reformă, caut ministru. Aştept provincia
   Întâmplarea a făcut ca al 24-lea ministru din ultimii 24 de ani să aibă studii medicale. Nicolae Bănicioiu, cel care va asigura interimatul la sănătate până la găsirea unei noi formule guvernamentale, a absolvit cursurile Facultăţii de Stomatologie din cadrul UMF „Carol Davila“ Bucureşti în urmă cu mai puţin de zece ani. Dar nu despre el vom vorbi în cele ce urmează. Soarta unui demnitar – oricare ar fi acela – este mai puţin importantă decât serviciul public pe care îl conduce.
    Ce se va întâmpla însă în sănătate?
Publicitate
După demisia lui Eugen Nicolăescu, a secretarului de stat Adrian Pană şi a preşedintelui CNAS Cristian Buşoi, precedate cu câteva săptămâni de „transferul“ doctorului Raed Arafat la interne, echipa care a coordonat actuala reformă în sănătate nu mai există. Reformă care nu a făcut decât câţiva paşi timizi, ezitanţi, chiar contradictorii pe alocuri. Nu ştim ce se va întâmpla cu pachetul de bază, cu „super-agenţia“ lui Nicolăescu, cu asigurările private şi cu multe altele. Ştim doar – din experienţa celor 24 de ani postdecembrişti – că fiecare ministru are propria reformă. Este, deci, puţin probabil ca succesorul ministrului liberal, dintr-un viitor guvern „Ponta 3“, să accepte pe nemestecate „viziunea“ echipei lui Nicolăescu.
  După toate aparenţele, ar trebui ca în martie să avem un nou ministru la sănătate. În mai sunt alegeri, în noiembrie sunt alegeri. Din decembrie vom avea, foarte probabil, un nou guvern. Cu alte cuvinte, oricine va veni la sănătate, va avea nouă luni. O perioadă de gestaţie ce se anunţă insuficientă pentru naşterea unei noi reforme.
  Cine va fi curajosul care se va aventura să facă reformă „din mers“ în sănătate? Rămâne de văzut. După 24 de ani de aşteptări, va reuşi reforma noastră să-şi aleagă, în fine, peţitorul potrivit?
 
 
 
PS: dat fiind specificul politicii româneşti, la data scrierii acestui text, ministrul are un nume, dar la data publicării ziarului ar putea avea un altul…
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală