resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Ştiri pe scurt

1 Mai 2013

Comitet de coordonare a planului de activităţi pentru implementarea strategiei

   MS şi Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor au încheiat un acord pentru implementarea strategiei naţionale de combatere a hepatitei C. Documentul, semnat marţi, 23 aprilie a.c., prevede implementarea măsurilor propuse de Carta albă a hepatitei C în România, lansată luna trecută. De această dată, Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, a declarat că va înfiinţa un comitet naţional de coordonare a planului de activităţi pentru implementarea strategiei naţionale de combatere a hepatitei C în România, care, pe lângă supervizarea propriu-zisă, va monitoriza şi grupurile de lucru însărcinate cu elaborarea proiectului. De asemenea, oficialii MS au anunţat că, în perioada următoare, se va introduce un protocol elaborat de OMS, referitor la procedurile de siguranţă a pacientului în cazul manevrelor chirurgicale. (D. D. M.)

Ziua malariei

   Ziua mondială a malariei (25 aprilie) a avut ca temă, anul acesta, „Investeşte în viitor. Învinge malaria“. Faţă de anul 2000, ratele de mortalitate au scăzut cu mai mult de 25% şi 50 din cele 99 de ţări în care infecţia cu Plasmodium este încă întâlnită sunt pe cale de a atinge obiectivul de reducere a ratelor de incidenţă cu mai mult de 75% până în 2015. Creşterea intervenţiilor de control al vectorilor, accesul sporit la teste de diagnostic şi la tratament sunt progrese confirmate, dar, anual, malaria ucide încă aproximativ 660.000 de oameni în întreaga lume şi apar mai mult de 200 de milioane de cazuri noi. Pentru a menţine şi a accelera progresul obţinut, sunt necesare urgent mai multe fonduri. Tot în lupta împotriva malariei se înscrie şi proiectul Malaria Nexus susţinut de Elsevier, prin care se oferă acces gratuit timp de trei luni, la cele mai recente cercetări privind malaria, publicate în revistele Elsevier. (Dr. M. D.)

Parenting pozitiv

   Platformaparintibuni.ro, lansată la începutul acestei săptămâni de Asociaţia „Salvaţi Copiii România“, îşi propune să furnizeze părinţilor, educatorilor şi profesorilor instrumente pentru educarea fără violenţă a copiilor. Acest proiect face parte dintr-o campanie amplă privind combaterea violenţei împotriva copiilor, derulată de asociaţie în perioada martie-octombrie 2013, intitulată „Copiii fără etichete“. Odată cu platforma, a fost lansat şi un manual de parenting pozitiv – „Ghid pentru dezvoltarea relaţiilor sănătoase între părinţi şi copii: o abordare pozitivă, bazată pe respectarea drepturilor copiilor“, care va fi distribuit profesorilor şi educatorilor, disponibil şi online. Manualul a fost dezvoltat în cadrul unui program derulat în patru ţări europene: Suedia,

Publicitate
Italia, România şi Lituania. (D. D. M.)

Ziua Pământului

   La 22 aprilie, de mai bine de patru decenii, sărbătorim Ziua Pământului printr-o serie de acţiuni de sprijin pentru protecţia mediului. Aceasta a fost metoda prin care, în 1970, senatorul american Gaylord Nelson a încercat să atragă atenţia clasei politice cu privire la degradarea mediului înconjurător. Dacă în primul an Ziua Pământului a fost celebrată de 20 de milioane de americani, anul acesta a fost vorba de peste un miliard de oameni din 192 de ţări. Google a marcat şi el această zi, printr-un doodle interactiv. Şi România a sărbătorit planeta, prin mai multe evenimente de conştientizare a pericolului reprezentat de poluare, organizate în câteva oraşe. De asemenea, Romfilatelia a realizat o emisiune specială de timbre poştale dedicate acestei zile. (D. D. M.)

Soare rău şi zone fierbinţi

   Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), Societatea Română de Cancer şi Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti au anunţat miercuri, 24 aprilie a.c., lansarea campaniei „Un viitor fără pată“, care urmăreşte informarea şi educarea publicului tânăr cu privire la riscurile melanomului malign. Campania se va derula în lunile mai-iunie, perioadă în care se vor organiza acţiuni speciale în toate centrele universitare importante din ţară, unde studenţii la medicină vor învăţa tinerii să recunoască din timp semnele melanomului şi cum să prevină apariţia lui. Cezar Irimia, preşedintele FABC, spune că informarea publicului nu se va opri la finalul acestei campanii, ci va continua pe perioada sezonului estival, printr-o nouă campanie „Soare bun, soare rău“, pe care FABC o va desfăşura în „zone fierbinţi“ (litoral, ştranduri, alte locuri publice unde oamenii se expun la soare etc.). Necesitatea acestor campanii vine pe fondul unei incidenţe tot mai crescute a melanomului, care, potrivit statisticilor, s-a dublat în ultimii 30 de ani, iar specialiştii spun că se aşteaptă la o nouă dublare în următorii 10–15 ani. (D. D. M.)

Hipoterapie

   Asociaţia City Arts a lansat proiectul „Calul, un terapeut înnăscut. Echitaţia psihoterapeutică în abordarea tulburărilor psihice, fizice şi sociale“. La conferinţa de lansare au participat dr. Ozana Moraru, proprietar al Clubul de Echitaţie „Equestria“, Adrian Vasile, preparator fizic al loturilor naţionale de handbal masculin, şi psih. Anda Păcurar. Ei au explicat beneficiile acestei metode – utilizarea calului în activităţi orientate pentru atingerea unor obiective terapeutice cognitive, fizice, emoţionale, sociale, educaţionale şi comportamentale, în cazuri de stres posttraumatic, depresie, anxietate, adicţii, tulburări din spectrul autistic, dizabilităţi de învăţare şi memorare ş.a. (Dr. M. D.)

Ziua internaţională a cărţii

   Centrul vechi al Capitalei a găzduit, în seara zilei de marţi, 23 aprilie, evenimentul „Noaptea cărţilor deschise“, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei internaţionale a cărţii şi drepturilor de autor. Tot cu această ocazie, la sediul Institutului Cervantes din Bucureşti au avut loc activităţi culturale maraton, la care au participat scriitori români şi spanioli, traducători, cititori – şi pentru că, în România, la aceeaşi dată, începând din 2005, este marcată şi Ziua bibliotecarului. Ziua internaţională a cărţii şi drepturilor de autor, sărbătorită în prezent de 80 de state din lume, a fost stabilită în 1995, de UNESCO, pentru a încuraja lectura şi drepturile de autor, dar şi pentru a marca simbolic naşterea şi moartea unor mari scriitori. Prima celebrare a avut loc în 1996. (D. D. M.)

 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală