resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Gripa A/H1N1 şi decesele pediatrice

30 Octombrie 2009
Un raport recent al CDC arată că 76 de copii şi adolescenţi au decedat din cauza gripei A/H1N1 de la apariţia noului virus în aprilie, ceea ce reprezintă o creştere de 19 ori într-o săptămână şi un total care depăşeşte decesele copiilor din mai multe sezoane de gripă. (...)
   Odată cu răspândirea continuă a gripei pandemice se aştepta ca decesele în general şi în special cele pediatrice să crească.
   „În ultimii trei ani, decesele pediatrice de gripă au fost cuprinse între 46 şi 88“, se afirmă, iar în sezonul 2008–2009, care s-a terminat oficial la sfârşitul săptămânii trecute, 147 de copii şi de adolescenţi au murit din cauza gripei, incluzând 76 de cazuri atribuite noii gripe, conform rapoartelor CDC.
   Aproximativ 30% din copiii care au decedat din cauza gripei H1N1 nu au avut boli cronice care i-ar fi putut face vulnerabili, dar coinfecţiile bacteriene au fost „o problemă foarte importantă“ la această grupă de vârstă. În acest context CDC a alertat şi a recomandat clinicienilor să foloseas
Publicitate
că antibiotice când sunt suspectate infecţiile bacteriene şi vaccinurile pneumococice pentru a reduce şansa de îmbolnăvire.
   Situaţia prezentă impune urgentarea vaccinării de masă împotriva gripei pandemice pentru a controla îmbolnăvirile severe şi decesele la grupele cu risc crescut şi rate de atac înalte.
   Cercetatorii au confirmat faptul că o singură doză de vaccin A/H1N1 va fi suficientă pentru a induce imunitate la majoritatea persoanelor vaccinate. Cu excepţia copiilor < 3 ani, la celelalte grupe de vârstă, a doua doză de vaccin nu induce creşteri semnificative ale titrului anticorpilor protectori, ceea ce arată că vaccinul pandemic are un efect echivalent cu cel sezonier.
   În plus, rezultatele dintr-un alt studiu indică faptul că administrarea atât a vaccinului injectabil A/H1N1, cât şi a celui sezonier în acelaşi timp, în braţe diferite, este sigură şi de recomandat în contextul cocirculaţiei noului virus cu virusurile sezoniere.
   Specialiştii CDC mai precizează că studiile clinice ale vaccinului pandemic la femeile gravide sunt în curs de desfăşurare, iar studiile vaccinului pandemic la persoanele cu astm şi la cele infectate cu HIV vor începe în curând.
   Într-un alt raport, CDC arată că: -  nu sunt dovezi că vaccinul gripal sezonier vulnerabilizează vaccinaţii la infecţia cu noul virus A/H1N1 - nu a fost înregistrat nici un efect advers sever până acum în rândul celor care au primit vaccin H1N1 - activitatea gripală este în creştere, numărul de cazuri fiind dublu faţă de prima săptămână a sezonului 2009/2010. (Informaţii din „Basic“ nr. 69/octombrie 2009, primit la redacţie)
 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală