resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Fiinţa omului, regalitatea firii

Autor: Dr. Maria DRAGOTĂ | 8 Aprilie 2011
Fiinţa omului, regalitatea firii
   Regală a fost atmosfera în foaierul Teatrului Naţional de Operetă din Capitală, la 24 martie a.c., cu prilejul vernisajului expoziţiei de fotografie şi al lansării albumului „Royal Fashion“. Acesta e titlul unui recent spectacol realizat de Compania de Teatru „Passe-Partout Dan Puric“, în colaborare cu Teatrul de Operetă „Ion Dacian“, o parabolă inedită despre monarhie şi putere. În album găsim fotografii de la repetiţii, din spectacol, de modă – cu creaţiile Doinei Levintza care apar în spectacol şi imagini de arhivă cu membrii familiei regale româneşti. (...)

   Regală a fost atmosfera în foaierul Teatrului Naţional de Operetă din Capitală, la 24 martie a.c., cu prilejul vernisajului expoziţiei de fotografie şi al lansării albumului „Royal Fashion“. Acesta e titlul unui recent spectacol realizat de Compania de Teatru „Passe-Partout Dan Puric“, în colaborare cu Teatrul de Operetă „Ion Dacian“, o parabolă inedită despre monarhie şi putere. În album găsim fotografii de la repetiţii, din spectacol, de modă
Publicitate
cu creaţiile Doinei Levintza care apar în spectacol şi imagini de arhivă cu membrii familiei regale româneşti.
   Artistul fotograf japonez Tomoaki Monoda, stabilit din 2006 la Bucureşti, a realizat în timpul repetiţiilor (martie – mai 2010) şi al reprezentaţiilor spectacolului peste 30.000 de fotografii, din care a selectat 24 pentru expoziţie şi aproape o sută pentru album. Ele surprind dialogurile dintre interpreţii dansatori şi actori, dintre regizorul-actor Dan Puric şi coregraful-dansator Traian Vlaş, travaliul creaţiei, aspiraţia spre perfecţiune a protagoniştilor.
   Maestrul Dan Puric mărturisea: „Am încercat prin acest spectacol să aduc aminte ceea ce am pierdut: fiorul înălţător al calităţii. Căci regalitatea asta presupune: o înălţare, o înnobilare, o scoatere din mulţime. În termenii vieţii, femeia pe care o iubim este regina noastră. Ea ne-nalţă dincolo de obişnuitul trăit până s-o cunoaştem. La fel, bărbatul iubit de femeie este regele ei. Dragostea deci nu este nici pe departe o stare democratică, ci o stare aristocratică. Este, dacă vreţi, înnobilarea firii umane, atât de supusă biologicului şi gregarităţii, cu statutul de fiinţă“.
   La eveniment au participat alteţele lor regale principesa Margareta şi principele Radu, echipa care a realizat spectacolul „Royal Fashion“, personalităţi ale culturii şi vieţii publice româneşti.
 
 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală