resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Faţă în faţă cu moartea. Inarritu şi al său Biutiful

Autor: Ilinca BELCIU | 8 Aprilie 2011
Faţă în faţă cu moartea. Inarritu şi al său Biutiful
    Primul film pe care Inarritu îl realizează altfel. Primul film în care se concentrează asupra unei singure poveşti de la început până la final, fără a mai recurge la coincidenţe şi poveşti încrucişate. Inarritu începe un alt capitol al carierei sale de cineast. Biutiful este o experienţă cutremurătoare, ultimul drum către liniştea totală. Explorează o altă Barcelona decât cea cu care suntem obişnuiţi: dincolo de arhitectura lui Gaudi ori de cafenele vesele, descoperim un oraş întunecat, cu probleme, cu imigranţi chinezi şi africani, trafic de droguri, crime. (...)
    Primul film pe care Inarritu îl realizează altfel. Primul film în care se concentrează asupra unei singure poveşti de la început până la final, fără a mai recurge la coincidenţe şi poveşti încrucişate. Inarritu începe un alt capitol al carierei sale de cineast. Biutiful este o experienţă cutremurătoare, ultimul drum către liniştea totală. Explorează o altă Barcelona decât cea cu care suntem obişnuiţi: dincolo de arhitectura lui Gaudi ori de cafenele vesele, descoperim un oraş întunecat, cu probleme, cu imigranţi chinezi şi africani, trafic de droguri, crime. O latură întunecată a unuia dintre oraşele cele mai colorate
Publicitate
şi pline de viaţă. Cu Javier Bardem în rolul principal, interpretându-l pe Uxbal, Inarritu nu poate da greş. Ne dovedeşte, încă o dată, în cazul în care mai aveam nevoie de aşa ceva, că Bardem reuşeşte să intre în pielea oricărui personaj, că are o lejeritate aparte în a se apropia de personaje grele, întunecate, complicate. A sărit într-un ocean de dubii şi frici, aşteptări şi bucurii: a avut cu siguranţă un impact puternic asupra mea, mărturiseşte Bardem. Ţinând cont de traseul personajului, de ultimele luni de viaţă ale lui Uxbal, povestea lui Inarritu are asemănări cu Ikiru (A trăi) al lui Akira Kurosawa – portretul lui Watanabe, un funcţionar japonez care descoperă faza terminală a cancerului ce îl macină. În Biutiful, Uxbal are prilejul să trăiască aceleaşi stări şi transformări fundamentale.
    Uxbal este tatăl devotat, omul a cărui dragoste faţă de mama copiilor săi s-a transformat în compasiune, un traficant care încearcă să supravieţuiască pe străzile Barcelonei prin afaceri dubioase şi să îşi susţină decent familia. Uxbal este un mix straniu: pe de o parte, comunică cu spiritele decedaţilor şi le uşurează trecerea Dincolo, pe de altă parte, câştigă bani grei de pe urma introducerii ilegale în Spania a unor chinezi care lucrează în condiţii grele, fabricând produse de contrabandă. Iar încurcăturile nu se opresc aici, descoperim o întreagă mafie a pieţei negre, ameninţarea deportării, accidente tragice, implicaţii grave. Uxbal trăieşte amestecat. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală