resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

REZISTENŢA LA ANTIBIOTICE

Autor: Dr. Mihail CĂLIN | 8 Aprilie 2011
REZISTENŢA LA ANTIBIOTICE
   Chiar dacă ne-a parvenit de-abia când primul trimestru al lui 2011 era pe sfârşite, numărul 4/2010 al revistei INFECŢIO.RO a ajuns la timp pentru Ziua Mondială a Sănătăţii, care îşi propune în acest an combaterea rezistenţei la antimicrobiene. Articolul „Rezultatele unui studiu de supraveghere a rezistenţei la antibiotice în câteva spitale de boli infecţioase – studiul MAR-T“ prezintă concluziile cercetării desfăşurate timp de doi ani în patru spitale din Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi Timişoara. Consumul de antibiotice a dus în toată lumea la selectarea unor germeni diferiţi ca nivel de rezistenţă de la o regiune la alta şi de la un spital la altul, cu diferenţele consecutive de eficienţă a aceluiaşi tratament pentru acelaşi sindrom.  (...)
   Chiar dacă ne-a parvenit de-abia când primul trimestru al lui 2011 era pe sfârşite, numărul 4/2010 al revistei INFECŢIO.RO a ajuns la timp pentru Ziua Mondială a Sănătăţii, care îşi propune în acest an combaterea rezistenţei la antimicrobiene. Articolul „Rezultatele unui studiu de supraveghere a rezistenţei la antibiotice în câteva spitale de boli infecţioase – studiul MAR-T“ prezintă concluziile cercetării desfăşurate timp de doi ani în patru spitale din
Publicitate
Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi Timişoara. Consumul de antibiotice a dus în toată lumea la selectarea unor germeni diferiţi ca nivel de rezistenţă de la o regiune la alta şi de la un spital la altul, cu diferenţele consecutive de eficienţă a aceluiaşi tratament pentru acelaşi sindrom. Studiul prezentat, singular la noi în ţară, a fost iniţiat în 2008 tocmai din necesitatea elaborării unor noi recomandări terapeutice, pornind de la identificarea problemelor existente. Conform acestuia, cele mai importante probleme de rezistenţă bacteriană care vor impune modificarea recomandărilor terapeutice actuale sunt: rezistenţa la macrolide a Streptococcus pyogenes, S. pneumoniae şi S. aureus, rezistenţa la clindamicină a S. aureus, la ciprofloxacină a Enterobacteriaceaelor, la cefalosporine de generaţia a 3-a a Klebsiella pneumoniae şi rezistenţa bacililor gram-negativ nefermentativi la carbapeneme.
   Acelaşi subiect este abordat în articolul „Caracterizarea moleculară a genei integrazei la tulpinile HIV-1 subtip F1 izolate în România de la pacienţii neexperimentaţi terapeutic“. Fenomenele de rezistenţă observate atât la tulpinile HIV ale pacienţilor aflaţi sub tratament, cât şi ale celor nou-infectaţi, au intensificat eforturile de dezvoltare a noilor compuşi antiretrovirali, care să intervină în cât mai multe etape ale ciclului de replicare HIV. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală