resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

În discuţie, E-urile

Autor: Dr. Maria DRAGOTĂ | 8 Aprilie 2011
În discuţie, E-urile
   Semnalăm apariţia, la Editura Transilvania Expres, a cărţii E-URILE – GHID DE BUZUNAR, autori fiind dnii prof. dr. A. V. Ciurea şi ing. Vladimir Edu. „Scopul acestei lucrări este acela de a informa consumatorul în privinţa aşa-numitor E-uri, adică a acelor substanţe care apar alături de ingrediente, în număr mai mare sau mai mic, în aproape orice produs alimentar şi care poartă denumirea de aditivi alimentari“, se declară în Cuvânt înainte. (...)

   Semnalăm apariţia, la Editura Transilvania Expres, a cărţii E-URILE – GHID DE BUZUNAR, autori fiind dnii prof. dr. A. V. Ciurea şi ing. Vladimir Edu. „Scopul acestei lucrări este acela de a informa consumatorul în privi
Publicitate
nţa aşa-numitor E-uri, adică a acelor substanţe care apar alături de ingrediente, în număr mai mare sau mai mic, în aproape orice produs alimentar şi care poartă denumirea de aditivi alimentari“, se declară în Cuvânt înainte.
   Prin aditiv alimentar se înţelege orice substanţă care nu este consumată ca aliment în sine şi care nu este ingredient constituent al unui aliment, cu sau fără valoare nutritivă, şi prin a cărui adăugare intenţionată la produsele alimentare în scopuri tehnologice, în decursul proceselor de fabricaţie, prelucrare, preparare, tratament, ambalare, transport, stocare a acestora, devine un component al lor sau le afectează caracteristicile. E-urile sunt clasificate în: coloranţi, conservanţi, antioxidanţi, emulgatori, săruri de topire, agenţi de îngroşare, agenţi de gelifiere, stabilizatori, agenţi de gust, acidifianţi, antiaglomeranţi, edulcoranţi, substanţe de afânare, antispumanţi, agenţi de suprafaţă şi de albire, agenţi de întărire, umectanţi, enzime. Întrucât acţionează constant asupra omului, pentru aceştia s-a definit limita zilnică admisă (LZA). (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală