resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Zgomotul şi morbiditatea

Autor: Dr. C. M. | 8 Aprilie 2011
   Anual, în ţările vestice ale regiunii OMS Europa, zgomotul din trafic este răspunzător pentru pierderea a peste un milion de ani de viaţă sănătoasă în detrimentul bolii, dizabilităţii sau morţii premature. Aceasta este concluzia principală a primulului raport, făcut recent public de OMS, cu privire la impactul zgomotului ambiant asupra sănătăţii, considerat din acest punct de vedere al doilea ca magnitudine printre factorii de mediu, după poluarea aerului. (...)
   Anual, în ţările vestice ale regiunii OMS Europa, zgomotul din trafic este răspunzător
Publicitate
pentru pierderea a peste un milion de ani de viaţă sănătoasă în detrimentul bolii, dizabilităţii sau morţii premature. Aceasta este concluzia principală a primulului raport, făcut recent public de OMS, cu privire la impactul zgomotului ambiant asupra sănătăţii, considerat din acest punct de vedere al doilea ca magnitudine printre factorii de mediu, după poluarea aerului. Zgomotul provenit de pe şosele, căi ferate şi aeroporturi deranjează una din trei persoane în timpul zilei şi provoacă în cursul nopţii tulburări de somn la una din cinci persoane, crescând riscul bolilor cardiovasculare şi al hipertensiunii arteriale. „Sperăm că aceste date vor determina guvernele şi autorităţile locale să introducă, la nivel naţional şi local, politici de control al zgomotului, care să protejeze sănătatea europenilor“, a declarat dna Zsuzsanna Jakab, directorul regional pentru Europa al OMS. Studiul care stă la baza raportului recent prezentat s-a desfăşurat în ţările vest-europene, în sud-estul continentului problema fiind insuficient cercetată.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală