resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Valori specifice profesiei

Autor: Ilona VOICU | 23 Noiembrie 2018
Recent, alături de colegi, am participat la două focus-grupuri din cadrul proiectului POLMED. Fiecare focus-grup a reprezentat pentru noi, experţii în politici publice, o surpriză plăcută, determinată de interesul crescut al participanţilor pentru tematicile abordate și de implicarea lor serioasă în discuţii și analize pe teme legate de valorile specifice profesiei.
    Discuţiile purtate în focus-grupul derulat la Cluj au adus, pe de o parte, elemente noi referitoare la valorile profesiilor de asistent medical și de moașă, precum și la modul în care acestea pot fi transpuse în planul comportamentelor profesionale în activitatea de zi cu zi, iar
Publicitate
pe de altă parte au conturat existenţa unor teme comune de interes, apărute și în discuţiile din cadrul primului focus-grup.
    Intervenţiile participanţilor au punctat importanţa formării profesionale în însușirea unor valori specifice profesiei, rolul esenţial al cooperării atât în echipa medicală, cât și cu pacienţii și membrii familiilor acestora. O temă nouă de discuţii a fost generată de analiza responsabilităţii profesionale, ca valoare centrală, o parte dintre participanţi punctând faptul că aceasta ar trebui să implice recunoașterea onestă a limitelor propriei expertize și apelul la cooperare și sprijin în cadrul echipei medicale.
    O analiză detaliată a actualului Cod de etică și deontologie al asistentului medical generalist, moașei și asistentului medical din România a urmărit identificarea celor mai importante aspecte din prisma valorilor profesionale, care pot fi considerate problematice sau greu de trans­pus în activitatea profesională concretă. Printre principalele observaţii se regăsesc: existenţa unor termeni prea categorici și nevoia stabilirii unor valori precum cinstea sau demnitatea, care sunt prea generale și sună învechit, cooperarea, spiritul de echipă și toleranţa; ar trebui luate în calcul și aspectele care ţin de presiunile morale la care sunt supuși asistenţii medicali (mobbing).
    Aceste informaţii, împreună cu cele rezultate din celelalte focus-grupuri, vor reprezenta un punct de plecare important, de la „firul ierbii”, în proiectarea viitoarei politici publice, ca rezultat final al acestui proiect.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală