resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Noi frontiere în pneumologie

Autori: Prof. dr. Florin MIHĂLŢAN , Prof. asoc. dr. Ruxandra ULMEANU | 23 Noiembrie 2018
Recent, la Poiana Brașov, a avut loc al 25-lea Congres al Societăţii Române de Pneumologie (SRP), care a reunit 1.200 de participanţi și peste 30 de lectori internaţionali. Manifestarea a dezbătut o temă unică, emblematică, în premieră pentru un congres medical românesc – „Plămânul și calitatea aerului, o nouă frontieră”.
    Congresul a debutat cu proiecţii de materiale video care au marcat progresele SRP legate de viziunea, perspectivele și responsabilităţile acestei asociaţii faţă de pacienţi, membrii săi și sănătatea naţiunii. Extinderea parteneriatului cu alte societăţi profesionale din România a reprezentat o altă noutate a Congresului. Menţionez aici Societatea de Alergologie, de
Publicitate
Medicina Muncii, Cardiologie, Nefrologie, Chirurgie Toracică, Medicină Internă, Asociaţia de Medicină de Urgenţă și Dezastre, Academia de Știinţe Medicale etc. Nu au lipsit nici simpozioanele comune cu Societatea Europeană de Pneumologie, cu Societatea de Pneumologie de Limbă Franceză și cu asociaţia APPEN a medicilor liberali din Franţa.
    În partea știinţifică s-a tras un semnal de alarmă din partea unei asociaţii profesionale legat de poluare și pericolele sale pentru sănătatea unei naţiuni. În simpozioane precum „Poluanţii inhalatori de la expunere la boală”, „Plămânul și calitatea aerului”, „Calitatea aerului și aderenţa la tratament – implicaţii respiratorii și cardiovasculare”, fiecare grup de lucru și-a adus contribuţia la partea știinţifică, creând o densitate remarcabilă zilelor de congres. Sesiunile de tuberculoză, de pneumopatii interstiţiale difuze, cazurile clinice interactive s-au dovedit a fi de mare interes. Asistenţa medicală a participat în sesiuni special alocate, existând o masă rotundă cu asociaţiile de pacienţi, din care s-a materializat un comunicat comun care poate încuraja pe viitor aceste parteneriate ale SRP cu reprezentanţii pacienţilor.
    Succesul acestei manifestări a fost generat de calitatea prezentatorilor, de ofertele generoase știinţifice și de interesul nedisimulat al participanţilor. Sprijinul și sponsorizările companiilor farmaceutice au permis ca ștacheta tehnică de asistare a vorbitorilor să se situeze la un nivel înalt, iar aprecierile invitaţilor străini pentru nivelul știinţific a fost o recunoaștere a efortului intens depus de organizatori.
 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală