resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Utilizarea prudentă a antibioticelor

Autor: Dan Dumitru MIHALACHE | 23 Noiembrie 2018
S ituaţia consumului de antibiotice la nivelul Uniunii Europene plasează România în top 5, după ce în an
Publicitate
ul precedent ţara noastră se situa pe locul al doilea, potrivit recentului raport al ECDC referitor la rezistenţa bacteriilor la antibiotice din statele membre ale UE, Islanda și Norvegia. Totuși situaţia rămâne gravă, deoarece continuă creșterea rapidă a consumului de antibiotice de ultimă intenţie, a explicat prof. dr. Alexandru Rafila, în cadrul seminarului care a marcat Săptămâna mondială a conștientizării asupra antibioticelor (12–18 noiembrie). Ceea ce stă la originea răspândirii rezistenţei este utilizarea iraţională a antibioticelor și transmiterea bacteriilor rezistente între oameni, între animale și între oameni–animale și mediu.
Rezistenţa bacteriilor la antibiotice este considerată la nivel mondial un subiect special pentru sănătatea publică, care necesită acţiuni imediate pentru a nu pune în pericol în următorii 30 de ani sănătatea și dezvoltarea economică globală, a fost concluzia conferinţei la care au participat profesioniști, reprezentanţi ai instituţiilor implicate în conștientizarea consumului responsabil de antibiotice.  
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală