resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Investigaţii medicale la distanţă prin telemedicină

Autor: Dr. Roxana DUMITRIU | 16 Noiembrie 2018
Costurile cu aceste reinternări, în SUA, sunt estimate la 26 de miliarde de dolari. Marţi, în cadrul unui webinar pe tema reducerii spitalizării și a respitalizărilor pacienţilor în perioada post-cută, specialiști americani spuneau că telemedicina ar fi o opţiune eficientă în reducerea numărului acestor reinternări.
     În esenţă, există doi termeni, a explicat Ron Emerson (AMD Global Telemedicine): telemedicina și telesănătatea (telehealth), cea din urmă reprezentând utilizarea tehnologiei digitale de către personalul medical, cu scopul de a evalua, diagnostica și trata de la distanţă. Pe lângă consulturile medicale la distanţă, există și alte tipuri de telemedicină: sisteme de monitorizare a pacienţilor (de exemplu, cei care se află în perioada de recuperare postinfarct miocardic) sau sisteme prin care se stochează inf
Publicitate
ormaţii și se trimit mai departe pentru a doua opinie (store and forward), sau telemedicina directă, care poate fi utilizată de diverși consumatori.
Sistemele pentru telemedicină sunt dotate cu dispozitive speciale și camere video ultraperformante: stetoscop digital care furnizează date în timp real, diagrame ușor de urmărit și interpretat; electrocardiograf cu 12 derivaţii, calibrat automat și rapid transmis către medicul consultant; pulsoximetru care se conectează ușor, prin plasarea pe un deget al pacientului. În plus, se pot conecta și diferite ecografe. Prin intermediul acestei tehnologii se poate realiza o intervenţie precoce, care previne înrăutăţirea condiţiei pacientului.
    Dr. Jason Perlman (TeleHealth Solution) a arătat că telemedicina permite efectuarea unui consult de la distanţă în timp real, se poate comunica direct cu asistenta sau cu medicul de la faţa locului. La acest moment nu există o reglementare exactă a rambursării costurilor serviciilor de telemedicină către TeleHealth Solution, dar este o problemă care va fi rezolvată probabil anul viitor. În anumite unităţi însă, pacienţii pot beneficia de aceste servicii la preţuri reduse (sub 100 de dolari). În SUA există mai mulţi furnizori de servicii de telemedicină, costurile nefiind uniforme.
    Studii efectuate în mai multe spitale regionale din SUA au arătat o scădere a numărului respitalizărilor datorită utilizării telemedicinei. Cele mai frecvente probleme pentru care au fost utilizate aceste servicii au fost: angina pectorală, sepsisul, pneumoniile, infecţiile de tract urinar și BPOC.
De asemenea, telemedicina a crescut calitatea actului medical, a îmbunătăţit relaţia dintre centrele universitare din marile orașe și spitalele de provincie și încrederea pacienţilor.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală