resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Platforma care identifică toate infecţiile bacteriene

Autor: Alina SIMACHE | 16 Noiembrie 2018
Cercetătorii de la Center for Infection and Immunity (CII) de la Columbia University Mailman School of Public Health au realizat prima platformă de diagnostic diferenţial care poate detecta simultan toate bacteriile umane patogene, dar și rezistenţa la antibiotice – BacCapSeq. În numai 70 de ore, ea oferă o analiză completă, în timp ce metodele actuale necesită până la trei zile de așteptare pentru obţinerea rezultatelor; în acest timp pacien
Publicitate
tul primește, în general, antibioterapie cu spectru larg.
BacCapSeq funcţionează prin identificarea ADN-ului tuturor celor 307 bacterii patogene cunoscute, precum și markerii de rezistenţă bacteriană și virulenţă. Sistemul utilizează aproximativ 4,2 milioane de oligonucleotide, cuprinzând informaţii colectate din mai multe baze de date consacrate: PATRIC (the Pathosystems Resource Integration Center), VFDB (the Virulence Factor Database) și CARD (the Comprehensive Antibiotic Resistance Database). Până în prezent, platforma depășește cele mai avansate tehnologii de tip PCR (polymerase chain reaction) disponibile, acestea putând detecta doar 19 bacterii patogene.
Performanţa platformei a fost analizată într-un studiu recent în care s-au folosit probe de sânge contaminat cu mostre de ADN bacterian, celule bacteriene, hemoculturi sau mostre provenite de la pacienţi cu sepsis. Rezultatele au depășit toate așteptările, fiind depistate și unele infecţii omise anterior de metodele tradiţionale.
BacCapSeq este o platformă complementară VirCapSeq, o metodă de screening similară, realizată tot de cercetătorii de la CII, care identifică infecţiile virale. Performanţa testului VirCapSeq a fost deja evaluată în practică în Tanzania și Uganda, fiind raportate rezultate spectaculoase. Încă nu a fost inventată o platformă de screening pentru infecţiile fungice, însă există studii în derulare și în acest domeniu.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală