resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Aplicaţie pentru gravidele cu diabet zaharat

Autor: Dr. Roxana DUMITRIU | 9 Noiembrie 2018
    O aplicaţie pentru smart­phone livrează informaţii rapide, accesibile și utile pentru gravidele cu diabet zaharat. Recomandările se bazeaz
Publicitate
ă pe cele ale Centrului pentru pacientele însărcinate cu diabet zaharat din Copenhaga.
    Studiile din literatură arată că hiperglicemia prezentă la momentul concepţiei este asociată cu un risc de malformaţii congenitale la pacientele cu diabet zaharat. Dacă pacienta își dorește o sarcină, trebuie avută în vedere îndeplinirea următoarelor puncte: HbA1c sub 7%; evitarea hipoglicemiilor; suplimentarea cu acid folic; recomandări clare pentru creșterea în greutate; screeningul retinopatiei diabetice. În timpul sarcinii se urmărește un control glicemic strict, ideal cu o HbA1c sub 5,8% (conform ADA).
    Riscul de malformaţii este înjumătăţit cu fiecare reducere cu un procent a hemoglobinei glicozilate, ţinta acesteia fiind sub 7%. Potrivit datelor, pacientele cu diabet zaharat de tip 1 prezintă un risc de macrosomie de 50%, iar cele cu diabet de tip 2, de 30%.
    Prevalenţa feţilor macrosomi se menţine încă la un nivel crescut, în ciuda apariţiei noilor tehnologii: pompe de insulină, sisteme de monitorizare glicemică continuă sau FreeStyle Libre.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală