resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Piatră de încercare pentru specialiști

Autor: Bianca PÂNZARU | 2 Noiembrie 2018
Neuropatia diabetică, una dintre cele mai grave complicaţii ale diabetului, afectează peste două treimi din persoanele cu diabet zaharat din România, fiind principalul factor de risc pentru apariţia ulceraţiilor la nivelul picioarelor. Această afecţiune reprezintă o complicaţie frecvent întâlnită a diabetului zaharat,
Publicitate
fiind o provocare pentru specialiști. Managementul acestei complicaţii implică provocări atât din punctul de vedere al diagnosticării, cât și din prisma îngrijirii terapeutice.
În funcţie de nivelul glicemiei, există o ierarhizare progresivă a simptomelor. De exemplu, la o glicemie de aproximativ 80 mg/dl este oprită secreţia de insulină, iar la una de sub 40 mg/dl apar semnele neuroglicopeniei manifestate prin tulburări cognitive severe și tulburări de comportament, explică dr. Cristian Guja (București) în cadrul celei de-a șasea ediţii a Congresului Naţional de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic, desfășurat recent la București.
Cu aceeași ocazie, medicul a prezentat un studiu realizat de prof. dr. Rodica Pop-Bușui (SUA), care se referă la evaluarea grosimii stratului nuclear intern la persoane cu diabet zaharat de tip 1. Concluziile studiului au arătat că există o legătură directă între un parametru de radioactivitate cu predictibilitate bună pentru glicemiile mici. Printre consecinţele acute ale hipoglicemiilor la nivel cerebral se numără scăderea puterii de concentrare și convulsiile. Simptomele de neuroglicopenie sunt dificil de identificat, fiind frecvent diagnosticate greșit, în special la persoanele vârstnice, care de multe ori nu pot descrie corect simptomatologia.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală