resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Percepţia românilor asupra cancerului

Autor: Alina SIMACHE | 26 Octombrie 2018
Dr. Marius Geantă (foto), președintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină, a prezentat rezultatele unui studiu efectuat în colaborare cu IMAS, în cadrul Oncology Innovation Agenda, prin chestionarea românilor cu privire la cancer și implicaţiile acestei patologii de temut. Datele arată că aproximativ 58% din români consideră că prevenţia și tratamentul cancerului ar trebui să fie prioritatea României la Președinţia C
Publicitate
onsiliului Uniunii Europene 2019.
Un român din patru are o experienţă cu cancerul, fie în mod direct, prin experimentarea bolii pe propria piele, fie indirect, printr-o persoană apropiată – 4,4% din români au fost diagnosticaţi cu o formă de cancer, ajungându-se la un număr de 720.000 de pacienţi neoplazici. Datele statistice indică impactul major al acestei afecţiuni asupra populaţiei.
Printre temerile asociate cu boala se numără: teama de deces iminent, aflată pe primul loc, absenţa medicaţiei specifice și teama de boală în sine. Ipoteza conform căreia diagnosticarea unei forme de cancer duce inevitabil la deces este în scădere, comparativ cu statisticile anului 2016. De asemenea, din răspunsurile la chestionare s-a observat că cel mai important aliat al bolnavului de cancer ar fi, în procent de 44%, familia și prietenii, 29% noile tehnologii, medicii numai 18%, iar asociaţiile de pacienţi (aflate pentru prima oară pe grafic) 3,3%.
Despre conceptul de medicină personalizată au auzit 44% din români (într-o dinamică spectaculoasă comparativ cu 2016, crescând cu 14%), iar 42,5% au auzit de termenul imuno-oncologie (tot în creștere comparativ cu 2016 – cu 14,5%). Totuși, luând în considerare faptul că mai puţin de jumătate din populaţia României este la curent cu noutăţile oncologice, rezultă un grad de informare scăzut, însă progresele din ultimii doi ani sunt evidente. 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală