resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Zilele spitalului din Târgu Cărbunești

Autor: Paula ROMANESCU | 19 Octombrie 2018
Pentru Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești, sărbătorirea la fiecare început de octombrie a zilelor aniversare ale acestei prime instituții spitalicești din județul Gorj, fondată în anul 1892, a devenit o tradiție. Sunt, de fapt, omagiate aici știința și dăruirea cu care slujitorii săi ajută la menținerea sănătății trupești, sufletești și mintale a celor care și le-au pierdut.
Tot la tradiție (dar de dată mai recentă) s-ar încadra și prezența an de an la amintitul eveniment a arhiepiscopului Craiovei și mitropolit al Olteniei, a reprezentanților prefecturii și primăriei din Târgu Cărbunești, a foștilor medici, asistenți, dar și alți angajați ai spitalului. Au fost prezenți și foști pacienți care s-au bucurat de îngrijire spitalicească și vor astfel să-și exprime mulțumirea față de personalul medical de la care au primit zile și ani de sănătate. Personalul medical activ nu a ne
Publicitate
glijat nicio clipă asigurarea permanentă a asistenței medicale complete la cele opt secții ale spitalului, nouă compartimente și două secții externe, care însumează 323 de paturi.
La oficierea scurtei și solemnei ceremonii religioase care preceda momentul aniversar, dar și la alocuțiunile invitaților, au asistat și pacienți pentru care parcul cu trandafiri de acolo le-a fost binecuvântare și invitație la viață întru sănătate. Aceasta a avut loc în fața micii bisericuțe din curtea interioară, între semețul spital cu două etaje și pavilionul modest de veche arhitectură care adăpostește sala de nașteri, în care tocmai se ivea în lumină pruncuța cu numărul patru din ultima săptămână. Tot mai mic numărul nașterilor, mi-a declarat o asistentă căreia i-am ținut calea.
A fost prezent și dr. Constantin Târziu, managerul spitalului, acest om pentru care cuvântul imposibil nu există, altfel nu s-ar explica dotările cu aparatură de ultimă generație ale fiecărei secții și serviciile ireproșabile oferite pacienților de personalul medical specializat care, fără exagerare, colaborează ca-ntr-o mare familie, ai cărei membri nu au de împărțit decât bucuria de a trudi împreună.
Anul acesta s-au împlinit 126 de ani de când un fiu al acestor locuri, pe atunci senator în Parlamentul României (istoricul spitalului o menționează cu acribie!), Toma Cămărășescu, a vegheat la construirea unui „locaș de sănătate” devenit astăzi, iată, unul dintre cele mai performante spitale din țară.
Dacă în România mai sunt încă spitale ale căror zile sunt numărate, Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești nu numai că nu dă semne de extincție, dar tinde să devină model a ceea ce înseamnă împlinirea actului medical fără sincope. Să fie din pricină că nici credința nu a fost extirpată de laserul rațiunii, al științei care-și are sediul în mintea omenească?
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală