resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

ȘTIRI PE SCURT

Autor: Cristina GHIOCA | 19 Octombrie 2018
Medicamente noi pentru copiii cu afecțiuni hematologice

    Două medicamente prescrise adulților cu afecțiuni hematologice și oncologice vor fi extinse și la copii, ca urmare a aprobării unei Hotărâri de Guvern în acest sens. Cele două molecule sunt cuprinse în Lista de medicamente compensate și gratuite destinate tratamentului în purpura trombocitopenică imună idiopatică, informează Ministerul Sănătății (MS), printr-un comunicat de presă. Medicamentele pot fi prescrise copiilor cu vârsta de peste un an, în baza protocoalelor elaborate de comisia de specialitate a MS, care se află în transparență decizională și vor fi aprobate în curând. Actul normativ aprobat de Guvern mai prevede și posibilitatea prescrierii în ambulatoriu a medicației de suport pentru copiii cu afecțiuni oncologice și hematologice de medicii pediatri cu competență/atestat în oncologie sau hematologie. Până în prezent, medicația de suport putea fi prescrisă doar de medicii cu dublă specialitate.

Ajutor pentru testări genetice în cancerul de sân

  
Publicitate
  Femeile din București diagnosticate cu cancer de sân în stadiu incipient pot beneficia de un ajutor financiar de 17.000 de lei, oferiți prin programul de testare genetică derulat de Primăria capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB). Banii vor putea fi folosiți pentru efectuarea testelor genetice recomandate de un medic specialist oncolog. Potrivit unui comunicat remis presei de ASSMB, programul a debutat la 16 octombrie, estimându-se ca până la sfârșitul acestui an să primească ajutorul 300 de paciente, urmând ca alte 700 să beneficieze de el până în decembrie 2019. Informațiile aduse de testările efectuate sunt prognostice – oferă date despre evoluția bolii (risc de recidivă, de metastazare, deces etc.) și predictive. Beneficiarele vor fi persoane cu cetățenie română, cu domiciliul stabil în București, diagnosticate cu cancer mamar, cu tumori de până la 5 cm (T1-T2), ganglioni axilari negativi sau pozitivi, receptori hormonali pozitivi sau negativi, se arată în regulamentul de participare postat pe site-ul ASSMB. Valoarea totală a proiectului este de 17 milioane de lei.

Screening auditiv în toate județele

    Programul de screening auditiv la copii existent deja în 17 spitale va fi extins, astfel încât testul să se poată efectua în fiecare județ, a anunțat ministrul sănătății, Sorina Pintea. Acest lucru va fi posibil utilizând banii obținuți la rectificarea bugetară. Echipamentul necesar testării va fi distribuit, din 24 octombrie, în 188 de unități sanitare care vor implementa acest program, informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătății. Instituția amintește că, pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului, este foarte important ca problemele de auz să fie depistate cât mai devreme, astfel încât tratamentul adecvat să fie asigurat în timp util. Screeningul auzului la nou-născuți este singura metodă prin care hipoacuzia se poate depista activ chiar din prima lună de viață. 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală