resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Secretele longevității

Autor: Dr. Viorel PĂTRAŞCU | 5 Octombrie 2018
    Într-o vreme când, la nivel mondial, boala Alzheimer afectează milioane de oameni care-și pierd complet memoria, în trei decenii de carieră am avut câțiva pacienți nonagenari cu suferințe trupești inerente vârstei, dar întregi la cap. Îi pot număra pe degetele de la o singură mână, iar unul dintre ei, când a venit în cabinet, avea 98 de ani. Pe to
Publicitate
i i-am întrebat care-i secretul longevității lor. Invariabil, mi-au spus de cumpătare în toate, de armonie conjugală, de faptul că n-au urât și n-au invidiat pe nimeni, de meserii nestresante și viața la țară, de mersul pe bicicletă sau de faptul că și părinții lor au trăit mult.
    Cel mai simpatic a fost un moșulică în vârstă de 91 de ani, un titirez ce cântărește 45 de kilograme îmbrăcat și încălțat, care și-a însoțit „baba” la noi. Mi-a spus că la ei în sat pesta porcină n-a ajuns și că de Ignat va tăia un porc de peste 150 de kilograme. L-am atenționat că o să-i crească periculos colesterolul! „Nu mi-e frică, îl dau dracuʼ de colesterol. Care-i secretuʼ că am ajuns la vârsta asta? Păi, nu-i niciunul! Asta e și n-am cuvinte”.
    Un confrate mai tânăr decât mine, care profesează medicina internă în America, mi-a spus când a venit în țară în vacanță, povestea unui pacient al său. La vârsta de 102 ani, acesta a solicitat o consultație, pentru că acuza amețeli mari. Ca și mine, medicul l-a întrebat dacă are o explicație a longevității sale. „Daaa! În viață nu trebuie să stai cu o soție mai mult de zece ani. Eu am fost căsătorit de șapte ori. Nici mașina nu trebuie ținută mai mult de trei ani. Acum sunt la cea de-a 28-a!”.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală