resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Deficitul de alfa-1 antitripsină – între fiziologic și patologic

Autor: Dr. Petru-Emil MUNTEAN | 21 Septembrie 2018
    Există numeroase studii clinice în derulare ce își concentrează atenția pe terapia de augmentare cu perfuzii intravenoase de concentrat de alfa-1 antitripsină. Acest proces urmărește obținerea unor concentrații sangvine mai ridicate de alfa-1 antitripsină, ceea ce duce la o protecție pulmonară mai eficientă.
    Alfa-1 antitripsina este o substanță prezentă în mod fiziologic în sânge și este esențială pentru sănătate. Această proteină este sintetizată hepatic și ulterior este eliberată în sânge. Din fluxul sangvin, aceasta se deplasează la nivel
Publicitate
pulmonar, unde își începe activitatea.
    Rolul principal al alfa-1 antitripsinei este protejarea plămânilor. Pe parcursul vieții, țesuturile pulmonare sunt expuse zilnic la o varietate de substanțe inhalate, precum: poluanți, germeni, praf și fum de țigară. Activitatea alfa-1 antitripsinei constă în neutralizarea acestor substanțe înainte ca acestea să afecteze plămânul.
    Deficitul de alfa-1 antitripsină este o boală genetică ce poate determina afecțiuni pulmonare și hepatice cronice. La nivel hepatic, deficitul de alfa-1-antitripsină poate conduce la ciroză hepatică. La nivel pulmonar, deficitul se manifestă sub forma emfizemului pulmonar, o afecțiune ireversibilă a plămânilor, care rezultă din distrugerea sacilor alveolari. Totuși, nu toți oamenii dezvoltă emfizem. Cantitatea de alfa-1 antitripsină este, de cele mai multe ori, suficientă pentru a proteja plămânul împotriva distrugerilor tisulare. Majoritatea persoanelor cu nivel de alfa-1 antitripsină mai redus de 30% din valoarea normală vor dezvolta emfizem la un moment dat în timpul vieții.
    Nu există tratament pentru deficitul de alfa-1 antitripsină, dar simptomele emfizemului pot fi ameliorate prin utilizarea bronhodilatatoarelor inhalatorii. Tratamentul simptomatic are efect benefic în special în cazul dispneei. Este esențial, de asemenea, pentru pacienți să renunțe la fumat, să evite expunerea prelungită la praf sau fum și să fie incluși într-un program de reabilitare pulmonară.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală