resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Peste 500 de cupluri din București, admise în programul FIV

Autor: Cristina GHIOCA | 7 Septembrie 2018
    Până în prezent, peste jumătate din voucherele pentru cuplurile infertile înscrise în programul de fertilizare in vitro (FIV) au fost acordate, anunță Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB). Inițiat în urmă cu două luni și jumătate, programul este derulat de Primăria Capitalei prin ASSMB. Prin intermediul său, pot obține ajutor financiar 1.000 de cupluri bucureștene care au indicație medicală pentru FIV, iar vârsta partenerei este cuprinsă între 24 și 45 de ani. Suma acordată este de aproximativ 3.000 de euro. Banii se acordă sub formă de vouchere, în două etape: 4
Publicitate
.600 de lei pentru medicamente și 9.200 de lei pentru procedurile medicale. Proiectul „O șansă pentru cuplurile infertile” se derulează în 172 de farmacii și opt clinici specializate în FIV, care, conform regulamentului, au îndeplinit criteriile de eligibilitate. Lista acestora este afișată pe site-ul ASSMB, unde, de asemenea, pot fi găsite și alte informații utile despre program.

    Potrivit primului studiu de analiză a problemelor de infertilitate din România, lansat recent în țara noastră, 16,8% din populația fertilă studiată s-a aflat sau se află într-o situație de infertilitate. Aproximativ unul din patru cupluri care își dorește cât mai curând un copil nu a reușit să obțină o sarcină până în prezent, deși încearcă de cel puțin un an. La aceștia se adaugă 11% care perseverează în încercarea lor de mai bine de cinci ani. Dintre cei care nu reușesc să conceapă un copil, 91% cer ajutorul medicului ginecolog și doar 38% specialiștilor în infertilitate.

    Același studiu, realizat de Asociația pentru Reproducere Umană din România, mai arată că 54% din cei care au mers la medic nu intenționează să apeleze la o procedură medicală pentru a obține o sarcină. Din restul de 46% care intenționează să facă acest lucru, doar 20% apelează la Subprogramul Național de Fertilizare in Vitro/Embriotransfer (FIV/ET). În ceea ce privește reușita procedurilor de fertilizare, statisticile arată că 60% din cei care au apelat la ele au obținut o sarcină în mai puțin de doi ani de la inițierea tratamentului.
 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală