resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Parteneriat în psihiatrie

Autor: Dr. Albert VERESS | 29 Iunie 2018
    În perioada 20–23 iunie, a avut loc, la Miercurea-Ciuc, ediția aniversară – cu numărul zece – a Conferinței Internaționale de Psihiatrie Româno-Maghiară, precum și a Simpozionului Național de Psihiatrie. Eforturile de organizare a acestei manifestări științifice au demarat încă din luna februarie, când Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie (ARPP) a făcut un parteneriat cu Asociația Maghiară de Psihiatrie (AMP). Pe parcurs, acest coparteneriat a fost preluat de Asociația Română de Reabilitare Psihosocială, organizarea locală revenindu-i în mod tradițional Fundației „Cry for Help”. Din păcate, din cauza numărului mare de conferințe din această perioadă, ediția aniversară a conferinței a înregistrat un număr relativ mic de participanți, comparativ cu edițiile anterioare.
    Programul conferinței a cuprins două referate generale – susținute de prof. dr. Mircea Lăzărescu (Timișoara) și prof. dr. Perc
Publicitate
zel-Forintos Dóra (Budapesta) – și șapte secțiuni de lucrări în cadrul cărora colegii din Ungaria au prezentat 12 lucrări, iar medicii români – 15 lucrări.
    Prof. dr. Németh Attila (Budapesta) a prezentat o lucrare foarte interesantă despre efectul tulburării de personalitate a Fridei Kahlo asupra activității sale artistice și a legăturilor ei sentimentale. Un workshop moderat de prof. dr. Doina Cozman (Cluj-Napoca) a avut ca subiect căutarea de drumuri în prevenția suicidară. O demonstrație practică, precedată de o prezentare teoretică, ne-a familiarizat cu meditația flow prin sunete și vibrație cu boluri nepaliene. Aceasta a fost susținută de dr. Ilyés Zsolt și  de terapeutul Regős Csaba (Târgu Mureș).
    Manifestarea științifică a inclus și două cursuri educative. Primul a fost susținut de dr. Ileana Botezat-Antonescu și s-a axat pe elementele de management și măsurile administrative de organizare a asistenței psihiatrice în țara noastră. Al doilea, susținut de dr. Lavinia Duică, a vizat conceptualizarea generală a depresiei, cu și fără DSM (Manualul de Diagnostic și Statistică al Tulburărilor Mintale).
    La deschiderea festivă a conferinței au participat: prof. dr. Szendi István – vicepreședintele A.M.P. –, László Tóth – Prim Consulul Consulatului Ungariei la Miercurea-Ciuc și primarul municipiului Miercurea-Ciuc –, Ráduly Róbert Kálmán, căruia i-a fost acordat Premiul „Veress PRO VITA” pentru sprijinul moral și material oferit participanților la toate conferințele noastre anterioare. Personal, am fost onorat să primesc Diploma de excelență a AMP pentru efortul depus în vederea realizării ,,podului de colaborare” între psihiatrii celor două țări vecine. Ansamblul de dansuri populare Fürgőlő al copiilor din comuna Misentea a adus o culoare artistică deschiderii festive.
 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală