resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Noul medicament pentru diabetici

Autor: Ana DUMBĂRĂ | 29 Iunie 2018
    Prima combinație injectabilă a două clase de medicamente antidiabetice (insulin glargine/lixisenatide) este disponibilă acum și în România, compensată integral de Casa națională de asigurări de sănătate. Medicamentul se administrează o dată pe zi, scutind pacienții de injecțiile multiple. Anunțul a fost făcut săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă, organizată la București.
    Combinația de insulină bazală și un agonist de receptori GLP-1 (lixisenatidă) este destinată pacienților cu diabet zaharat de tip 2 care nu reușesc să atingă ținta de control glicemic cu tratamentul actual. Specialiștii diabetologi subliniază că medicul specialist este cel care va decide c
Publicitate
ror pacienți li se potrivește noua combinație terapeutică. „În matematică, întotdeauna
1 + 1 = 2. În cazul de față, 1 plus 1 fac mai mult decât 2, dacă ne referim la beneficiile terapeutice: complianță și aderență la tratament, control glicemic și atingerea țintei terapeutice a hemoglobinei HbA1c”, a declarat prof. dr. Romulus Timar, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. Potrivit acestuia, aproximativ jumătate din persoanele cu diabet zaharat de tip 2 care urmează un tratament antidiabetic oral sau cu insulină nu își ating ținta de control glicemic.
    „Această combinație de raport fix, dar titrabil, este o metodă revoluționară de a cuprinde două preparate într-un stilou”, a explicat prof. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române și președinte de onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. Noua combinație terapeutică a fost aprobată în noiembrie 2016 de FDA (Agenția americană de administrare a alimentelor și medicamentelor) și de EMA (Agenția europeană a medicamentului).
    Siguranța și eficacitatea medicamentului în obținerea controlului glicemic au fost evaluate în două studii clinice randomizate de fază 3, care au inclus în total aproximativ 1.900 de pacienți cu diabet zaharat de tip 2. Obținerea controlului glicemic nu a dus la creșterea frecvenței hipoglicemiilor în cazul tratamentului combinat, față de insulina glargin administrată în monoterapie, efectul pe greutatea corporală fiind neutru. De asemenea, frecvența evenimentelor adverse gastrointestinale a fost mai redusă față de lixisenatidă.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală