resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Factori-cheie în terapia oncologică

Autor: Dr. Roxana DUMITRIU | 1 Iunie 2018
    Cel mai recent număr al revistei Cancerworld aduce în prim-plan o serie de subiecte actuale din domeniul oncologiei: taxonomia moleculară a cancerului de sân, tratamentul tumorilor primare și riscul metastazării, radioterapia fracționa
Publicitate
tă și efectele sale asupra celulelor tumorale in vivo, chirurgia oncologică și factorii-cheie care influențează rezultatele etc.
    În numărul curent, Janet Fricker vorbește despre o abordare integrativă și o clasificare de precizie a tumorilor. Un studiu care a urmărit identificarea profilelor mutațiilor în cancerul de sân a constat în evaluarea a 173 de gene din probele prelevate de la 2.500 de paciente ce aveau cancer de sân. Mutațiile PIK3CA (40,1%) și TP53 (35,4%) au fost prezente majoritar. Studiul a împărțit mutațiile identificate în patru mari clustere, acestea putând identifica anumiți biomarkeri, utilizați pentru a testa noi tratamente.
    PROM (patient reported outcomes measures) utilizează evaluările pacienților asupra calității vieții înregistrând experiențele subiective prin intermediul unor chestionare. Există două tipuri de PROM: măsuri generice ale calității vieții și măsuri specifice bolii. Simon Crompton trece în revistă metoda PROM. Principalii responsabili de aceste tehnici de evaluare sunt The European Organisation for Research and Treatment of Cancer (EORTC), The Centre for Patient Reported Outcomes Research din Marea Britanie.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală