resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Un exercițiu gerontologic

Autor: Candid STOICA | 13 Aprilie 2018
    De câțiva ani funcționează, într-o clădire din Piața Lahovari, sub egida Centrului de Creație, Artă și Tradiție al municipiului București (Creart), un teatru cu o capacitate de 50 de locuri, (sala „teatrelli – theatre, music & more”), care are, de acum, un număr apreciabil de spectacole în repertoriu, bucurându-se de prezența unor actori și regizori valoroși. Primul dintre aceste spectacole a fost piesa „Quartet” a reputatului și mult premiatului dramaturg englez Ron Harwood, autor al celebrului film „Pianistul”, premiat cu Oscar în 2002, pe care din varii motive am ajuns destul de târziu să-l vizionez.
    „Quartet” este, de fapt, povestea a patru celebri cântăreți de operă ajunși la vârsta senectuții, care își trăiesc ultimele zile ale vieții într-o casă de sănătate specială pentru vârstele lor, încercând o nouă izbândă: să prezinte unui mare compozitor, în cadrul unui spectacol de binefacere, cu ocazia sărbătorii anului nașterii, un mare și vechi succes al lor: celebrul Quartet din opera Rigoletto de Giuseppe Verdi.
    Patru actori de prestigiu ai scenei Teatrului Național – Adela Mă
Publicitate
rculescu, Damian Crâșmaru, Florina Cercel și Costel Constantin, ajunși și ei la vârste venerabile, ghidați de harnicul regizor Dan Tudor, prezent în ultimul timp cu succese pe afișele mai tuturor teatrelor bucureștene și din provincie – s-au încumetat să joace, la vârstele lor actuale, cele patru personaje celebre ale piesei londonezulului Ron Harwood. Rezultatul este un încântător și duios spectacol, în care toți membrii quartetului actual aduc odată cu personalitatea lor și o parte din arta cu care au delectat decenii la rând publicul bucureștean.
    Sisy (Adela Mărculescu), Wilf (Damian Crâșmaru) și Regi (Costel Constantin) își duceau calm existența lor zilnică, până când și-a făcut apariția Jane (Florina Cercel), care în tinerețe fusese iubita lui Regi, pe care îl părăsise destul de brusc, lăsându-l neconsolat. Ea se va opune vehement planului celor trei de a prezenta celebrul Quartet pe motiv că... sunt prea bătrâni!
    Dacă Damian Crâșmaru își arată din plin vârsta creionând totuși cu măiestrie și umor silueta priapicului Wilf, este un miracol cum arată Adela Mărculescu, care reușește performanța de a arăta ca în vremea maturități, întruchipând convingător, cu seninătate, un personaj plin de multă naivitate, duioșie și drăgălășenie. La fel, Costel Constantin aduce pe scenă aceeași vitalitate, aceeași forță interioară cu care întruchipa cu ani în urmă eroul (Randle McMurphy) din minunatul și longevivul spectacol al Teatrului Național, din 1983, „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, regizat de regretatul Horia Popescu.
    Florina Cercel, în ciuda gabaritului actual, aduce pe scenă aceeași vigoare, același dinamism care i-au adus succesul în atâtea roluri în filmele românești sau pe scenele teatrelor din Galați, Timișoara și, bineînțeles, pe scena aceluiași teatru ca și colegii ei actuali. La jocul inteligent și încântător al celor patru vedete li se adaugă decorul sumar al Corinei Grămoșteanu și subtilul comentariu muzical al lui Vlaicu Golcea.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală