resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Aplicarea GDPR intră în linie dreaptă

Autori: Ana-Maria DRACINSCHI , Roxana HAINAGIU | 13 Aprilie 2018
    În ultima decadă a lunii martie s-au produs două momente importante în activitatea Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR). La 28 martie, a fost organizat, la București, un atelier pe tema protecției datelor cu caracter personal, susținut de Alina Săvoiu, șefa Biroului juridic și comunicare din cadrul Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. De menționat că la 27 aprilie 2016 a fost adoptat Regulamentul UE nr. 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, cunoscut drept Regulamentul General privind Protecția Datelor Personale (GDPR). Regulamentul devine executoriu începând cu 25 mai 2018.
    Obiectivul atelierului a fost acela de a ne prezenta obligațiile ce revin organiza
Publicitate
ției profesionale cu privire la respectarea regulilor de prelucrare a datelor stabilite de noul regulament, aspectele legate de numirea unui responsabil pentru protecția datelor, modalitatea de asigurare a securității datelor, precum și pentru a răspunde întrebărilor legate de implicațiile aplicării acestei reglementări în domeniul de activitate al organizației noastre.
    La această întâlnire, alături de reprezentanții tuturor filialelor OAMGMAMR, au participat reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și ai Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, pentru a fi informați cu privire la implicațiile noului cadru legislativ aplicabil în domeniul protecției datelor.
    Cu două zile mai devreme, la 26 martie, OAMGMAMR a organizat o altă întâlnire, de data aceasta una de planificare a grupului de lucru responsabil cu pregătirea și organizarea Reuniunii comune a medicilor șefi, a asistenților șefi și a dentiștilor șefi din statele membre UE, pe care o va organiza, în cooperare cu Ministerul Sănătății din România, anul viitor, în luna martie, la București. Aceasta, în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.
    Astfel, OAMGMAMR răspunde pozitiv solicitării de sprijin lansate de Ministerul Sănătății, Consiliul Național al organizației mandatându-și conducerea să inițieze demersurile pentru constituirea grupului de lucru. Pentru aceasta, organizația va asigura contactarea reprezentaților statelor membre UE în vederea participării la reuniune, pregătirea agendei program a acesteia, invitarea lectorilor, pregătirea documentelor pentru sesiunea plenară și sesiunile paralele, precum și asigurarea suportului logistic pe durata desfășurării întâlnirii.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală