resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Poezia, o fântână cu apă vie

Autor: Diana MĂRCULESCU | 26 Ianuarie 2018
     Autorii cărții intitulate Ferestre fântâni, Mihai Pompiliu Constantinescu și Mihai Cezar Popescu, formează un cuplu auctorial deja cu experiență.  Raluca Dună vorbește despre noua carte a celor doi, care poartă un titlu ce amintește de Gellu Naum, poezia ambilor integrându-se unui model modernist în sensul larg al cuvântului.  Autor
Publicitate
ii scriu cu o anume lejeritate, fără emfaza profesionalismului, parcă pentru ei înșiși. Oameni cultivați, Mihai Pompiliu Constantinescu – profesor de limba română și istoric literar – și Mihai Cezar Popescu – medic și totodată traducător din italiană –își asumă natura personală a scrisului lor, care dobândește un farmec retro și o aură de intimitate.
     Poemele comunică emoții, imagini, idei cu directețea unui jurnal intim, și se citesc astfel cu plăcere. „Ferestre fântâni” este un volum eclectic, tematic ca tonalitate, dar tocmai de aceea imprevizibil, o invitație în duet spre lumea interioară a celor doi autori adresată unui cititor prieten.
     Dacă punem volumul pe patul lui Procust al judecății estetice, descoperim că el conține poezii bune, poezii mai puțin bune, versuri care curg, versuri care șchioapătă, dar miza autorilor nu pare însă una exclusiv estetică.
     Titlul volumului semnifică pe de-o parte deschiderea spre altceva prin „poezia-fereastră”, pe de altă parte scrisul poetic nu e doar o evaziune, o luminare a unei existențe altfel, poate, banele, ci și sursă a existenței cotidiene, ceea ce generează și regenerează poezia ca fântână din care izvorăște apă vie.
 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală