resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Premii la Cluj

Autor: Demostene ŞOFRON | 26 Ianuarie 2018
     Zilele Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” s-au încheiat. Punctul final al evenimentului a fost reprezentat de mesajul rectorului și acordarea premiilor universității pentru anul 2017. Marele premiu „Iuliu Hațieganu” a fost decernat anul acesta conf. dr. Doina Piciu pentru publicarea cărții „Nuclear Endocrinology”, ediția a doua, apărută la editura Springer. Prima ediție a apărut în 2012.
     Conf. dr. Doina Piciu este șefa Departamentului de medicină nucleară din cadrul Institutului Oncologic „Prof. dr. Ioan Chiricuță” Cluj-Napoca. Domeniile sale de interes sunt strategiile terapeutice în cancerul tiroidian, imagistica de fuziune în oncologie SPECT/CT și PET/CT. Este autoare
Publicitate
a patru cărți, coautor a altor 15, la care se adaugă 72 de publicații indexate ISI și BDI.
     „Nuclear Endocrinology” umple un gol în literatura de specialitate. Existau capitole pe această temă în diverse alte cărți, nu și o carte care să trateze integral patologia endocrină. Fiecare capitol al cărții se încheie cu prezentări de cazuri clinice, cu succesele și insuccesele avute, motivațiile lor. Prima ediție a avut succes și grație traducerii cărții în mai multe limbi de circulație internațională. „Traducerea care mi-a adus cea mai mare bucurie a fost și este cea în limba poloneză, cartea ajungând în foarte scurt timp carte medicală best-seller”, a spus autoarea. Capitolul cel mai consistent al celei de-a doua ediții îl constituie imagistica hibridă în endocrinologie.
     Restul premiilor acordate cu această ocazie, împărțite pe facultăți, au fost, după cum urmează: Facultatea de Medicină – conf. dr. Sergiu Șușman pentru cartea „Celulele stem – noțiuni fundamentale” (premiul „Victor Papilian”); prof. dr. Gabriela Roman pentru organizarea primului congres național al Forumului științific național al tinerilor medici diabetologi (premiul „Octavian Fodor”); dr. Lucian Mocan pentru cele cinci lucrări ISI în jurnale Q1, trei brevete naționale, un brevet internațional (premiul „Ion Chiricuță”). De la Facultatea de Farmacie, a fost premiată conf. dr. Cristina Iuga (premiul „Teodor Goina”), iar de la Facultatea de Medicină Dentară, prof. dr. Michaela Mesaroș (premiul „Gheorghe Bilașcu”) și colectivul Disciplinei de parodontologie (premiul „Iulia Chira”).
 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală