resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Rolul kinetoterapiei în hipotonie

Autor: Bogdan RACOVIȚĂ | 26 Ianuarie 2018
     Hipotonia este un simptom în spatele căruia se ascund boli mai grave ce pot influența creșterea și dezvoltarea corectă a copilului. Depistarea hipotoniei se face destul de simplu, în primă fază mama putându-și da seama de anumite manifestări sugestive ale copilului. Dacă totuși aceasta nu le vede, medicul pediatru va observa cu siguranță manifestările. Din experiența acumulată în lucrul cu nou-născuți cu hipotonie, am observat că există două tipuri de hipotonie: generalizată și localizată. În  hipotonia generalizată, cauzele pot fi neurologice, genetice (care includ anumite sindroame) sau chiar infecțioase, toxice și metabolice. În hipotonia localizată este afectat un singur membru superior sau inferior, sau un segment de membru. Cauzele pot fi o leziune traumatică, o sechelă posttraumatică, o pareză de nerv sau chiar sin
Publicitate
droame genetice.
     Specialiștii în kinetoterapie pot recunoaște relativ ușor hipotonia la nou-născuți și sugari. În primă fază, se observă că sugarul nu ține capul ridicat chiar dacă a trecut de vârsta indicată. Alte semne sunt faptul că în timpul somnului sugarul își ține coatele și genunchii perfect întinși, nu apucă jucăriile sau nu le strânge, ori faptul că nu este încordat atunci când este luat în brațe, ci dimpotrivă, nu are tonus.
     Kinetoterapia are un rol foarte important în creșterea și dezvoltarea corectă și armonioasă a copiilor cu hipotonie. Programul de recuperare și reabilitare a bebelușului trebuie individualizat în funcție de problemele acestuia. Datele folosite la stabilirea programului se obțin în urma unei evaluări bine amănunțite și din discuțiile avute cu cei doi părinți. Inițial, programele de kinetoterapie trebuie să conțină exerciții pasive pentru stimularea achizițiilor motrice, în cazul unei hipotonii generalizate asociată cu întârzieri în dezvoltarea neuromotorie. Exercițiile în apă au de asemenea un rol foarte important, dar masajul este contraindicat, deoarece se urmărește tonifierea musculaturii în zona respectivă, nu relaxarea.
     Un alt aspect foarte important este implicarea părinților bebelușului în procesul de educare și informare privind lucrul în diferite exerciții acasă, în lipsa kinetoterapeutului. Pentru obținerea unor rezultate cât mai rapide, ar fi indicat să se lucreze zilnic, nu pe o perioada lungă de timp. Durata alocată exercițiilor trebuie să fie de aproximativ 30–35 de minute. Kinetoterapia îmbunătățește calitatea vieții copiilor și bebelușilor cu hipotonie, indiferent dacă aceasta este generalizată sau localizată.
 
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală