resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Parodontoza și convulsiile la copii

Autor: Diana MĂRCULESCU | 19 Ianuarie 2018
     Suprafața rugoasă a tartrului facilitează aderarea și dezvoltarea plăcii bacteriene. În numărul din decembrie al revistei Viață+sănătate, dr. Andreea Ianoși explică cum contractul permanent al tartrului și al plăcii bacteriene cu gingia are ca rezultat o inflamație continuă a gingiei, ceea ce se va
Publicitate
traduce pe termen lung și mediu în sângerări gingivale, retracție gingivală și osoasă deopotrivă, sensibilitate dentară, mobilitate dentară, având ca finalitate pierderea dinților. Pe scurt, așa se explică boala parodontală, cunoscută adesea și ca parodontoză.
     Convulsiile pot fi accidentale sau epileptice. Convulsiile accidentale pot apărea în cazul unor infecții (meningite, encefalite), în context de febră, în anomalii metabolice tranzitorii sau în urma unor intoxicații medicamentoase. Dr. Cristina Sbiera-Zavarache spune că atunci când astfel de simptome apar la copii, prima întrebare pe care medicul ar trebui să și-o pună este dacă manifestările descrise de aparținător sau chiar de copil sunt cu adevărat simptomele unei crize convulsive.
     În numărul aceleiași reviste, dr. Loredana Catrinescu afirmă că fiecare oră petrecută în fața televizorului a fost asociată cu scăderea vitalității și a stării mintale de bine. Mai mult, cercetători ai Universității din Harvard au observat faptul că în cazul persoanelor care făceau mai puțin de zece minute de activitate fizică pe zi și care petreceau mai mult de 21 de ore săptămânal la televizor, riscul de a dezvolta depresie este cu 13% mai crescut.
 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală