resep masakan indonesia

recept pojok game jual obral berita bola delicious recipe resep masakan indonesia resep masakan indonesia Adi Sucipto News and Entertainment

MedicHub

| | Tipareste pagina Trimite prin email Trimite prin Yahoo Messenger

Rinita cronică și durerile de spate

Autor: Diana MĂRCULESCU | 19 Ianuarie 2018
     Rinita cronică este definită adesea ca inflamația simptomatică a mucoasei nazale, caracterizată clinic prin rinoree, strănut, obstrucție nazală și prurit nazal. În numărul din decembrie 2017 al revistei Maramureșul medical, dr. Gabriela Hirian a explicat
Publicitate
că prevalența acestei boli este de aproximativ 30% în rândul popu­lației, severitatea ei variind de la formele ușoare până la cele moderat-severe. Tratamentul medicamentos în cazul rinitelor non-alergice se va face cu cortizonice administrate nazal/oral și/sau antihistaminice anti-H1 administrate nazal/oral.
     Starea de anxietate a fost corelată cu niveluri scăzute de GABA. Gabapentina, analog de GABA, este benefică în atacurile de panică. Dr. Anca Pop și dr. Coriolan Pop au amintit în cadrul aceleiași reviste despre un studiu-pilot, în cadrul căruia s-a observat că 60 de minute de yoga au crescut semnificativ nivelurile GABA, în comparație cu o sesiune de lectură.
     Muncile grele ale câmpului, ridicarea unor greutăți, frigul, dar și schimbul de temperatură frig-cald sau invers produc în primă instanță o contracție susținută a mușchilor paravertebrali care devine dureroasă și persistentă. Dr. Marius Dan Pop și kinetoterapeutul Andrada Pop spun că acea contracție dureroasă a mușchilor piriform și pătratul lombelor unilateral sau chiar bilateral face ca pacienții să se prezinte adesea la cabinetul medicului cu așa-numitele „dureri de șale”.

 

 
Articole in legatura
Nu exista articole in legatura.
Autori in legatura
Nu exista articole in legatura.
 
Galerii foto in legatura
Nu exista galerie asociata acestui articol.
Fisiere la download
Nu exista fisiere disponibile pentru download.
 

 
Viaţa Medicală